Zonnepanelen

In één zin: zonnepanelen zijn technisch op de top van hun kunnen, ze zijn nog nooit zo voordelig geweest én ze zijn een slimme investering in je huis. Waarom zou je nog voor fossiele energie betalen als de zon elke dag gratis op je dak schijnt?

Zonnepanelen kopen

Als je overweegt om zonnepanelen te kopen, dan overweeg je een slimme investering. Zonnepanelen verdienen zichzelf namelijk terug, met aanzienlijk rendement. Hoe hoog precies? Dat hangt af van veel factoren. De meeste aanbieders zeggen dat je moet letten op het soort en het aantal panelen. Dat klopt. Maar ook je dakligging, schaduwvorming, de salderingsregeling, onderhoud en garanties spelen een rol.

Lees meer over zonnepanelen kopen

Weten wat je kunt besparen met zonnepanelen?

Met onze dakscan weet je binnen 1 minuut hoeveel panelen er op je dak passen, wat het ongeveer gaat kosten, en wat je gaat besparen.

Doe de dakscan

Zonnepanelen vergelijken

Het soort zonnepaneel dat je kiest, heeft flinke invloed op de prijs en het rendement. Maar waar moet je nou op letten als je zonnepanelen vergelijkt? Dat hangt ervan af wat jij belangrijk vindt. Design? Kijk dan naar de afwerking. Zekerheid? Let op product- en vermogensgarantie. Onze adviseurs helpen je graag zonnepanelen vergelijken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf beginnen met vergelijken!

Vergelijk onze zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn voordelig voor zowel het milieu als je portemonnee. Door te besparen op je energierekening, verdien je je investering terug. Daarna geniet je nog jarenlang van gratis zonnestroom van eigen dak, waar geen CO2-uitstoot aan te pas komt. Dat voelt goed! Bovendien weet je zeker dat je groene stroom ook echt groen is. Toch, Arjen Lubach

Oja, en de zon raakt nooit op. Ze heeft genoeg energie voor de hele wereld.

Ontdek alle voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen financieren: hoe betaal jij je panelen?

Wel profiteren van zonnepanelen, geen spaargeld over? Laat je zonnepanelen snel en makkelijk financieren.

Lees meer over financiering

Informatie over zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

zonnepanelen afmetingen full premium zwart

Hoeveel panelen je nodig hebt, hangt af van de grootte van je dak en je verbruik. Ben je een kleinverbruiker? Dan is je hele dak volleggen misschien niet de beste optie voor jou.
Benieuwd wat wij aanraden? Vraag gratis en vrijblijvend advies.

Gratis advies aanvragen

Wat zijn de afmetingen van zonnepanelen?

zonnepanelen hoeveel nodig rendement

Er zijn verschillende afmetingen voor zonnepanelen. De standaardmaat is 1,65 bij 1 meter.
Voor een snelle berekening kun je dus uitgaan van 1,65 m2. De dikte van een zonnepaneel varieert tussen de 35 en 50 mm.

Lees meer over de afmetingen van zonnepanelen

En wat is de levensduur van zonnepanelen?

levensduur zonnepanelen 25 jaar

Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. De omvormer moet je wel tussentijds vervangen, want die heeft een gemiddelde levensduur van 10-12 jaar. Het opwekvermogen neemt af naarmate panelen ouder worden. Let daarom ook goed op product- en vermogensgarantie.

Lees meer over de levensduur van zonnepanelen

Kan ik ook zonnepanelen huren of leasen?

zonnepanelen huren leasen

Ja, dat kan, maar dan zijn ze nooit van jou en loop je eigenaarsvoordeel mis. En dat voordeel is zo groot, dat huren echt onverstandig is. Daarom kun je bij Sungevity geen zonnepanelen huren. Voor mensen met weinig spaargeld, adviseren wij een groene lening.

Lees meer over zonnepanelen huren

Onderhoud van zonnepanelen, hoe zit dat?

zonnepanelen onderhoud hoe zit dat

Zonnepanelen zijn zo goed als onderhoudsvrij. Maar hoe schoner je panelen, hoe beter ze werken. Af en toe je panelen schoonmaken, is dus helemaal niet gek.
Liever niet zelf het dak op? Maak een afspraak met onze schoonmaakservice.

Lees meer over onderhoud van zonnepanelen

Weten wat jij kunt besparen?

Met onze dakscan weet je binnen 1 minuut hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, wat het ongeveer gaat kosten en wat je gaat besparen.