Terug naar Blog

​Elan Wonen en Sungevity gaan samenwerken

,

Sungevity gaat Elan Wonen helpen te verduurzamen. Vanaf 1 september 2019 gaat Elan Wonen namelijk in samenwerking met Sungevity zonnepanelen plaatsen op eengezinswoningen. Hiermee zet Elan Wonen samen met haar huurders een grote stap richting het structureel verlagen van woonlasten via zonne-energie. Uniek is dat het initiatief bij de huurders zelf ligt. Deelname aan de zonnepanelenregeling is namelijk een individuele keuze.

Samen werken aan een zonnige toekomst

Sungevity wordt voor de komende drie jaar contractpartner van Elan Wonen voor het leveren van zonnepanelen. Afgelopen dinsdag tekenden Roebyem Anders van Sungevity en Chris Schaapman van Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst. Het doel is in deze periode 6000 zonnepanelen te plaatsen.

Wat levert zonnestroom op?

Elan Wonen: “Groene energie is goed voor het milieu én voor de huurders van Elan Wonen. Zij zien de besparing maandelijks terug op de energierekening.” Elan Wonen betaalt en regelt de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen. De huurder betaalt maandelijks een vergoeding in de servicekosten. Dat bedrag is altijd lager dan nu wordt betaald aan de energieleverancier.

De plannen van Elan Wonen

Woningen met een goede zonligging komen in aanmerking voor zonnepanelen. Bewoners van deze woningen ontvangen vanzelf bericht. Zij krijgen informatie thuisgestuurd hoeveel zonnepanelen er op de woning passen en welke energiebesparing dat oplevert. Huurders die geen brief ontvangen wonen in een woning waarvan het dak niet geschikt is om een woonlastenbesparing te realiseren met zonnepanelen.