Vanwege de enorme vraag naar zonnepanelen en de wereldwijde materiaaltekorten, kan je tijdelijk geen adviesgesprek bij ons inplannen.

Lees meer
Doe de dakscan

Zonnepanelen lenen altijd beter dan huren

Sungevity schreef een whitepaper over de feiten en fabels van externe financieringsopties voor zonnepanelen. De belangrijkste conclusie is dat het slim is om geld te lenen voor zonnepanelen, en het huren ervan niet.

Download hier

Alvast een paar feitjes over de financiering van zonnepanelen op een rij:

  • 12% van alle koop- en huurhuizen in ons land hebben zonnepanelen op hun dak.
  • Het gemiddelde maandbedrag voor huren van een zonnesysteem bedraagt 65 euro per maand (bron: de Consumentenbond). Een lening via je bank kost je netto maandelijks 33 tot 45 euro, ofwel 30% tot 50% goedkoper.
  • Kopers (ook met lening) kunnen de 21% btw op zonnepanelen volledig terugkrijgen en in veel gevallen ook de rente op hun lening aftrekken.
infographic whitepaper kopen huren lenen

Waarom lenen altijd beter is dan huren.

Download het hier

1,5 miljoen huishoudens met zonnepanelen

Eind augustus 2021 hebben we in Nederland een nieuwe mijlpaal bereikt: op 1,5 miljoen Nederlandse huizen liggen zonnepanelen. Veel Nederlanders kopen zonnepanelen met eigen geld. Maar er zijn ook twee andere financieringsopties: zonnepanelen huren en het kopen van zonnepanelen met een (groene) lening.

Sungevity schreef een whitepaper over de feiten en fabels van externe financieringsopties voor zonnepanelen. De belangrijkste conclusie? Dat het slim is om geld te lenen voor zonnepanelen, en zonnepanelen huren niet.

Download de whitepaper
1 miljoen huishoudens zonnepanelen