Doe de dakscan

Btw teruggave

Ja, zonnepanelen zijn een investering. Gelukkig verdienen ze zichzelf altijd terug. En wist je dat je de btw terugkrijgt? Dat is al snel €1000!

Hoe werkt de btw-teruggave? 

De btw die je betaalt over de aankoop en installatie van je zonnepanelen kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Daarmee krijg je 21% van het totaalbedrag terug. 

Voor de teruggave moet je je aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer. Als particulier kun je namelijk geen btw terugvragen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Wel profiteren van zonnepanelen, geen spaargeld over?

Laat je panelen snel en makkelijk financieren. 

Bekijk de opties

BTW terugvragen: stappenplan

Stap 1

Registreer je als ondernemer bij de Belastingdienst. Dit kan via het formulier Opgaaf Zonnepaneelhouders.

Stap 2

Wacht op reactie van de Belastingdienst. Je krijgt van hen een btw-nummer en een eerste aangifte.

Stap 3

Doe aangifte omzetbelasting voor het tijdvak waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Voor dit tijdvak kun je de btw over de investering min de btw over de opgewekte energie terugvragen. Geen zorgen: je kunt werken met een geschat bedrag dat samenhangt met je zonnepanelen. Dit krijg je van ons.

Bekijk wat jij kunt besparen

Geen zin in gedoe? Laat ons het regelen

We helpen je graag met de btw-teruggave. We nemen alle handelingen, aangiften en correspondentie op ons. Je wordt op hoogte gehouden van de vooruitgang, en als er iets aan de hand is met de Belastingdienst lossen we het voor je op.

Adviesgesprek aanvragen