Vanwege de grote vraag naar zonnepanelen nemen wij momenteel geen nieuwe klanten aan.

Lees meer
Doe de dakscan

Interview met Marlies

 

Marlies woont in een huurhuis en heeft sinds februari 2017 zonnepanelen. Ze vertelt graag over haar ervaringen.

Waarom heb je voor zonnepanelen gekozen?

Het begon met een brief van de woningcorporatie. Daarin werd uitleg gegeven over de mogelijkheid om zonnepanelen te nemen. Vervolgens was er een informatieavond waar alles duidelijk werd uitgelegd. Wat bleek? Ik hoefde eigenlijk niks voor zonnepanelen te betalen, want ik betaal alleen de helft van de opbrengst aan de woning corporatie. De andere helft is voor mij, dus het kost mij niks. Ik merkte meteen een voordeel op mijn energierekening en daarnaast is het heel goed voor het milieu.

Voor ons huurders dus een win-win situatie!

zonnepanelen voor huurders

Hoe ging het installatie proces?

Toen ik naar aanleiding van de brief aangaf dat ik graag zonnepanelen wilde, werd ik gebeld door Sungevity. De hele installatie is doorgesproken zodat ik precies wist wat ik kon verwachten. De installatie verliep prima en de panelen lagen snel op het dak.

De 1500 kilowatt electricteit die ik gebruik in huis, wordt nu helemaal opgewekt door mijn zonnepanelen.

‘Voor ons huurders is het een win-win situatie’

Wat zou je aan huurders willen meegeven?

Ik zeg doen. Juist als huurder is het makkelijk. Als particulier moet je namelijk zelf een investering doen voor de aanschaf van een zonnesysteem; nu hoef je alleen per maand servicekosten te betalen. Én je merkt het direct op je energierekening. Het is gewoon zonde als je het niet doet! In het begin was ik wantrouwig en dacht ik: er zitten vast haken en ogen aan. Maar dat is niet zo. Ik heb goed overlegd met mijn broer en we kwamen tot de conclusie dat het gewoon een slimme zet is. En ik hoor ook steeds meer om me heen dat mensen zonnepanelen nemen. Hoe eerder je ze neemt, hoe sneller je begint met besparen!