Doe de dakscan

Interview met Marlies

Marlies huurt een woning bij Wonen Midden-Delfland en heeft sinds februari 2017 zonnepanelen op haar dak liggen. Ze vertelt graag over haar ervaringen.

Waarom heb je voor zonnepanelen gekozen?

Het begon met een brief van de woningcorporatie. Daarin werd uitleg gegeven over de mogelijkheid om zonnepanelen te nemen. Vervolgens was er een informatieavond waar alles duidelijk werd toegelicht.

Wat bleek? De besparing op mijn energierekening is dubbel zo hoog als het bedrag dat ik voor de zonnepanelen aan servicekosten betaal! Dus het kost mij niks. Ik merkte meteen een voordeel op mijn energierekening en daarnaast is het heel goed voor het milieu. Voor huurders zijn zonnepanelen dus echt een win-winsituatie.

zonnepanelen voor huurders

Hoe ging het installatieproces?

Toen ik naar aanleiding van de brief aangaf dat ik graag zonnepanelen wilde, werd ik gebeld door Sungevity. De hele installatie is stap voor stap doorgesproken zodat ik precies wist wat ik kon verwachten. De installatie verliep prima en de panelen lagen snel op het dak.

 

“De 1500 kilowatt elektriciteit die ik gebruik in huis, wordt nu helemaal opgewekt door mijn zonnepanelen!”

 

Wat zou je aan huurders willen meegeven?

Ik zeg: doen! Juist als huurder is het heel makkelijk om zonnepanelen te nemen. Als particulier moet je namelijk zelf een investering doen voor de aanschaf van een zonnesysteem; nu hoef je alleen per maand servicekosten te betalen. Én je merkt het direct op je energierekening. Het is gewoon zonde als je het niet doet! Alle 1500 kilowatt elektriciteit die ik in huis gebruik, wordt nu opgewekt door mijn zonnepanelen.

In het begin was ik wantrouwig en dacht ik: er zitten vast haken en ogen aan. Maar dat is niet zo. Ik heb goed overlegd met mijn broer en we kwamen tot de conclusie dat het gewoon een slimme zet is. En ik hoor ook steeds meer om me heen dat mensen zonnepanelen nemen. Hoe eerder je ze neemt, hoe sneller je begint met besparen!