Terug naar Blog

Steeds meer zonnepanelen op huurdaken

Sungevity is trots! Het aantal huurwoningen met zonnepanelen is de afgelopen jaren ongekend hard gestegen.  Zomer 2021 bereikte Sungevity de duurzame mijlpaal van 10.000 geïnstalleerde zonnesystemen voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders.

Mijlpaal: al meer dan 10.000 zakelijke zonnesystemen

Met meer dan 15 partners realiseren we al 5 jaar verschillende installaties binnen allerlei bouwstromen door heel Nederland. Van grootschalige grondgebonden renovatieprojecten tot gestapelde bouw, nieuwbouw en mutatiewoningen. Het complexe verduurzamingsvraagstuk voor de woningbouw is belangrijker dan ooit gebleken. Partners met een langetermijnvisie zijn hiervoor van groot belang.

 

Verduurzaming huurwoningen

Verduurzaming van de woningsector kwam de afgelopen jaren steeds hoger op de agenda te staan, maar zonnestroom op huurhuizen in het bezit van woningcorporaties bleef in eerste instantie achter. Inmiddels is de voorsprong ingehaald en het aantal zonnestroominstallaties op koopwoningen en huurhuizen vrijwel gelijk aan elkaar. Met al meer dan 10 000 geïnstalleerde PV-systemen door heel Nederland beslaan wij een groot deel van die volgelegde daken. Welke woningcorporatie klopte als eerste aan? Het eerste huurhuis met zonnepanelen van Sungevity staat in Den Hoorn, Zuid-Holland. Deze installatie werd uitgevoerd in 2016 voor Wonen Midden-Delfland. Waarna vele anderen volgden. Tijd om samen door te pakken, de versnelling vast te houden en woningen in de huursector verder te verduurzamen.

Er is nog heel veel mogelijk om ervoor te zorgen dat nog meer huurders zo snel mogelijk schone stroom kunnen opwekken en tegelijkertijd geld besparen. De komende tijd heeft Sungevity nog een groot aantal installaties op de planning staan die dit jaar nog afgerond zullen worden. Waar de focus lange tijd op eengezinswoningen lag, wordt dit nu nog meer aangevuld met grootschalige  renovatie- en nieuwbouwprojecten en het verduurzamen van meergezinswoningen.

 

Duurzame langetermijnrelaties

Ontwikkeling, innovatie en duurzame langetermijnrelaties staan centraal in het verduurzamingsthema. Sungevity is niet klaar nadat de zonnepanelen op het dak liggen en gaat altijd voor volledige ontzorging. Het grootste deel van de meer dan 10 000 PV-systemen staat geregistreerd in het zelf ontwikkelde MySungevity monitoringportaal. Hiermee worden alle zonnesystemen gemonitord en kan tijdig actie ondernomen worden wanneer een systeem in storing staat. De sleutel tot succes ligt onder andere in overzicht en inzicht en de service die daar op volgt.

Ongeacht de herkomst van het systeem zijn wij in staat alle systemen te monitoren en fouten te signaleren. De actuele status en prestaties worden nauwlettend in de gaten gehouden. Begin 2021 sloten wij bijvoorbeeld honderden oudere systemen aan op ons platform, waarna we na 1 maand het inzicht kregen dat grofweg 7% geen elektriciteit produceerde. Hierdoor konden wij vervolgens direct actie ondernemen. ‘Meten is weten’ zeggen we altijd. Onze optimaal efficiënte dienstverlening toont dat constant aan.

 

De volgende mijlpaal

Op naar de volgende 10 000 installaties! Met onze zonnestroominstallaties en ons monitoringportaal zorgen we ervoor dat we in de nabije toekomst de volgende 10 000 zonnesystemen kunnen vieren. De energietransitie op nummer 1. Samen met ons complementaire netwerk aan partners blijven we de benodigde veranderingen binnen de woningbouwopgave en energietransitie actief aanjagen. Terwijl we ondertussen dak na dak vol blijven leggen en zo steeds meer huurders laten profiteren van de voordelen van de zon!


Wilt u meer weten over onze werkwijze, ervaring of geheel vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met Jan.

Lees meer over

Over Sungevity

Bij Sungevity zetten we ons samen met onze partners in voor een duurzame samenleving en hebben we een actieve rol in de energietransitie.

Lees meer