Terug naar Blog

Negatieve spaarrente? Investeer in zonnepanelen!

De negatieve spaarrente, we raken er niet over uitgepraat. Bij de meeste banken hebben alleen vermogende klanten met een spaartegoed van €100.000 momenteel al te maken met de negatieve spaarrente, maar ook voor gewone spaarders lijkt de negatieve spaarrente steeds dichterbij te komen.

De hamvraag is nu: wat doe jij met jouw spaargeld? Ons advies verrast je vast niet: investeer je geld in zonnepanelen. Maar wel met een reden. Hieronder leggen we je uit waarom.

Negatieve spaarrente? Investeer in zonnepanelen!

Hoe zit het ook alweer met de spaarrente?

De Europese Centrale Bank (ECB) bepaalt de hoogte van onze spaarrente. Deze rente is al lange tijd historisch laag. Hiermee wil de ECB mensen aanmoedigen om hun geld uit te geven in plaats van op de bankte  laten staan. Het is namelijk goed voor de economie als mensen meer kopen of investeren: dat bevordert de economische groei. Maar door deze lage rente maken banken verlies op het bewaren van spaargeld – en daar wordt de spaarder de dupe van. Via de negatieve spaarrente wordt dit verlies doorberekend naar de spaarders: je ontvangt niet langer rente over je spaargeld, maar je betaalt rente om bij jouw bank te mogen sparen.

Voor grote spaarders met veel geld op de bank is deze negatieve spaarrente al realiteit. Deze spaarders ontvangen een negatieve spaarrente van -0,5% tot -1%. Ook voor kleinere spaarders lijkt een negatieve spaarrente op den duur onvermijdelijk. Wat doe jij om het meeste uit je spaargeld te halen?

 

De voordelen van de zon

Ook wat het ING Economisch Bureau betreft zijn zonnepanelen een slimme investering. Volgens hun onderzoek is het beter om nu te investeren in zonnepanelen, anders loop je besparing mis. De prijs van een compleet zonnepanelensysteem ligt tussen de €4.500,- en €5.500,-. Daar kan je nog zo’n €1000 van aftrekken, want je kan de btw op zonnepanelen terugvragen. Je verdient deze investering in ongeveer tussen 6 à 7 jaar terug. Met jouw zonnepanelen wek je minimaal 25 jaar schone stroom op. Dat betekent dus zo’n 18 jaar gratis stroom!

 

Hoeveel rendement behalen Sungevity klanten?

Uit een intern onderzoek onder duizenden klanten, blijkt dat bijna 80% van de zonnepaneleneigenaren 11% tot 18% rendement halen op hun investering. Dit is een stuk meer dan wanneer je het geld op de spaarrekening laat staan.

Maar hoe weet je nou zeker dat de verwachte opbrengst van jouw panelen ook werkelijkheid wordt? Dat antwoord is simpel: Wij geven je opbrengstgarantie! Met onze SunSure opbrengstgarantie krijg jij 10 jaar lang gegarandeerd 90% van de voorspelde opbrengst. Ook als de zon even wat minder schijnt.  Want als  jouw panelen minder elektriciteit produceren dan we dachten, betalen wij jou de eerste 10 jaar je gemiste productie terug. Bij ons ben je dus altijd zeker van jouw opbrengst en besparing.

 

Zonnig, zeker en zorgeloos

Waarom je spaargeld op de bank laten staan als je winst kan maken op je zonnepanelen? Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar investeren in zonnepanelen betekent ook investeren in een duurzame toekomst. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij Generatie Zon en doe mee met onze Rooftop Revolutie: heel Nederland op zonnestroom.

Doe de gratis dakscan en ontdek wat jij kunt besparen.


Oorspronkelijk gepubliceerd op 26 september 2019. Bijgewerkt op 31 december 2021.

Besparen met zonnepanelen?

Benieuwd wat jouw dak oplevert? Vraag nu vrijblijvend advies aan.

Advies aanvragen