Terug naar Blog

GAMMA en Sungevity gaan samen zonnepanelen verkopen

GAMMA en Sungevity gaan gezamenlijk zonnepanelen en duurzame financieringen aanbieden. Hiermee willen we klanten helpen om hun woning eenvoudig te verduurzamen en te besparen op hun energierekening. 

GAMMA en Sungevity gaan samen zonnepanelen verkopen

Uit marktonderzoek van Markteffect blijkt dat consumenten het vaakst voor zonnepanelen kiezen om duurzamer te wonen. Binnenkort starten GAMMA’s zusterbedrijven GAMMA België en Karwei ook met de verkoop van zonnepanelen van Sungevity.

Verder blijkt uit het onderzoek van Markteffect onder twee duizend consumenten dat een lagere energierekening leidend is bij het nemen van maatregelen om het huis te verduurzamen. Zonne-energie is met 57 procent de meest populaire maatregel om duurzamer te wonen. Volgens Sungevity komt dat door het hoge rendement dat kan oplopen tot 12 procent. Daarbij komt dat consumenten de btw van 21 procent kunnen terugkrijgen. Volgens het CBS is het aantal Nederlandse huishoudens met zonnepanelen op hun dak in twee jaar tijd bijna verdubbeld.

 

“Sungevity maakt als geen ander bedrijf de overstap op zonnestroom gemakkelijk en financieel aantrekkelijk.”

 

Zonnestroom voor iedereen

Jan Slaghekke, CEO van Sungevity International: “Door de samenwerking met GAMMA kunnen we nog meer Nederlanders blij maken met zonnestroom. We bevinden ons in Nederland op het omslagpunt van massale adoptie. Zonnestroom is er voor iedereen. Toegankelijk, gemakkelijk en betaalbaar. We gaan zelfs toe naar een situatie waar je uit moet leggen waarom je geen zonnepanelen hebt. Daarom ben ik erg enthousiast dat wij door de samenwerking met GAMMA zonne-energie kunnen leveren aan heel Nederland. Dit gaat een enorme impact hebben op de verduurzaming van Nederland. Iets wat hard nodig is om de klimaatcrisis te voorkomen.”

 

Financiering moet afhakers overhalen

Ondanks de populariteit van zonnepanelen blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy research dat bijna 30 procent van de een miljoen geïnteresseerden in zonnestroom afhaakt als ze de aanschaf van een systeem zelf moeten betalen. Daarom maken GAMMA en Sungevity het mogelijk om met behulp van een (duurzame)lening zonnepanelen te kopen. Daarmee zijn klanten direct eigenaar van de zonnepanelen, waardoor ze dezelfde fiscale voordelen hebben als consumenten die de panelen met eigen geld hebben gekocht.

Laurens Miedema, manager Marketing en Communicatie GAMMA: “Dit past uitstekend in onze duurzaamheidsstrategie waarmee we duurzaam wonen willen stimuleren. Via onze site kunnen klanten in drie handige stappen, bestaande uit een dakscan, advies, installatie, flink besparen op de energierekening. Sungevity maakt als geen ander bedrijf de overstap op zonnestroom gemakkelijk en financieel aantrekkelijk.”


Gepubliceerd op 27 april 2020.