Terug naar Blog

10 jaar Generatie Zon: in gesprek met Patty

Toen onze klant Patty het huis van haar ouders kocht wist ze meteen: hier moeten zonnepanelen op. “Met zonnepanelen kan ik genieten van een comfortabel huis zonder dat ik het milieu ermee belast.”

generatie zon blog 15

“Toen ik het huis van mijn ouders kocht wist ik meteen: er moeten zonnepanelen op.”

Mijn zwager heeft bij Sungevity gewerkt en hij heeft zo’n beetje de hele familie aan zonne-energie geïntroduceerd. We zijn altijd al geïnteresseerd geweest in elkaars vak, en dan inspireer je elkaar ook snel. Toen ik het huis van mijn ouders kocht, en dat had wel een make-over nodig, was het voor mij meteen helder dat ik zonnepanelen wilde.

 

Ik wilde maximaal rendement, maar het moet er ook mooi uit zien

De installatie vond ik niet spannend, daar had ik het volste vertrouwen in. Het is ook binnen no time gebeurd. Ik vond het veel spannender toen jullie het legplan maakten voor mijn dak. Veel mensen vinden het misschien minder belangrijk hoe de panelen er op het dak uitzien, maar ik vind het optische stuk wel belangrijk. Ik wilde graag het maximale rendement uit mijn dak halen én dat de panelen er strak en in een lijn op lagen. Gelukkig heeft jullie sales consultant Jeroen geduldig naar mijn wensen geluisterd. Ik was heel blij met het uiteindelijke ontwerp.

 

Van mijn besparing heb ik de badkamer verbouwd

Toen ik mijn vorige huis kocht, lagen er al zonnepanelen op het dak. Toen ik naar mijn eerste energierekening keek dacht ik: oh ja, zo hard gaat dat dus. Het is natuurlijk heel lekker als je vaste lasten zo naar beneden gaan, daar heb je gewoon profijt van. Dat geld gaf mij ruimte om de badkamer te verbouwen. Als ik die besparing niet had gehad, had ik langer gewacht met de verbouwing. En ik wil altijd ook een bepaalde buffer houden, dat ging ook veel makkelijker met zo’n lage energierekening. Maar ik kan me ook voorstellen dat mensen het geld gebruiken voor een reis of een nieuwe auto.

 

Duurzaam gaat best samen met een beetje luxe

Het duurzame aspect vond ik altijd al belangrijk. Maar ik hou ook gewoon van een comfortabel leven en soms zelfs een heel klein beetje luxe. Ik rij bijvoorbeeld liever in een grotere auto, maar die is dan wel hybride. Ik vind het fijn om te kunnen genieten van dit soort luxe dingen zonder het milieu te belasten! Met zonnepanelen kan dat. Ik kan bijvoorbeeld mijn auto opladen met de stroom die ik zelf duurzaam opwek. De panelen stimuleren mij ook om na te denken over mijn energieverbruik. Het is ook een leuk spelletje vind ik, het daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Ik ben nu bijvoorbeeld veel bewuster van het energielabel van mijn spullen en als ik een keer meer stroom verbruik dan normaal, ga ik op zoek naar de oorzaak. Dat kan allemaal doordat de app van Sungevity mijn stroomverbruik zo inzichtelijk maakt.

 

 

Ik wil altijd ook een bepaalde buffer houden, dat ging ook veel makkelijker met zo’n lage energierekening.

 

 

We blijven Nederlanders

Hier in mijn straat zijn mensen steeds meer bezig met duurzaamheid. Ik ben in deze straat geboren en opgegroeid, ik ken de wijk en de mensen goed. In veel van de huizen die hier staan woont nu de volgende generatie, en je ziet heel goed dat deze generatie bezig is met duurzaamheid. Er komen bijvoorbeeld steeds meer zonnepanelen en elektrische auto’s. Het milieu is veel belangrijker geworden voor bijna iedereen in mijn omgeving. Met de buren hebben we het dan ook vaak over verduurzaming. We bespreken dan wat je allemaal kunt doen om je huis te verduurzamen. En, we blijven natuurlijk Nederlanders, we hebben het ook veel over de prijs en de opbrengst van zonnepanelen.

 

Stel vragen en laat je twijfels wegnemen

Vraag aan mensen die al zonnepanelen hebben wat hun overwegingen zijn geweest. En nog belangrijker: noteer alle vragen, ideeën en alles wat verder nog in je opkomt als je aan zonnepanelen denkt. Stel je vragen vervolgens tijdens je gesprekken met de sales consultants van Sungevity. Dat heb ik ook gedaan en dat hielp mij enorm. De sales consultants kunnen je vragen beantwoorden, mogelijke twijfels wegnemen en ervoor zorgen dat je uiteindelijk blij bent met het resultaat. Als ik mijn angst over het legplan niet had uitgesproken, was ik nu waarschijnlijk veel minder blij met mijn zonnepanelen.