Terug naar Blog

Sungevity - trotse winnaar publieksprijs NRC Live Impact Award 2018

NRC Live reikt eenmaal per jaar de Impact Award uit aan een organisatie met de meest positieve impact door duurzame innovatie met winst te combineren. Dit jaar werden er twee prijzen uitgereikt: een juryprijs en een publieksprijs. Physee kwam als jurywinnaar uit de bus en de publieksprijs ging naar Sungevity.

Sungevity

Volgens de jury onderscheiden de genomineerde bedrijven zich het meeste op urgentie, inspanning, groeimogelijkheden en positieve impact. Tijdens de Impact Day op 8 februari 2018 werden de winnaars geselecteerd. Uit 74 mooie inzendingen werd Sungevity uitgekozen tot een van de zes finalisten. Onze marketingmanager Kim Taylor rockte nog even met een twee-minuten-pitch op het podium en wist de meerderheid van de publieksstemmen te krijgen. Solar rules, zo bleek maar weer – want ook de juryprijs was bestemd voor de zonnestroombranche. Physee sleepte met hun ramen met zonnepanelen erin verwerkt de juryprijs in de wacht.

 

Samen de verduurzaming versnellen

“Het niveau van de inzendingen was hoog wat de keuze voor een winnaar lastig maakte”, aldus jurylid Dieuwertje Damen van Rainbow Collection. Beide winnaars ontvangen behalve de trofee een impact branding workshop en een risicoscan, verzorgd door Rainbow Collection en Allianz.

Onze zonnekoningin Roebyem Anders over de prijs:

“Uiteindelijk is zo’n prijs toch een bevestiging dat we goed bezig zijn. We spannen ons als bedrijf in om de verduurzaming te versnellen. Te beginnen bij mensen thuis, bij het verduurzamen van hun woning. Het is echt leuk om te zien dat dit niet onopgemerkt blijft en we een fan-base van trouwe klanten, partners en publiek achter ons hebben staan.”

Sungevity wil met de combinatie van een software platform, laser-focused marketing, ongelimiteerde customer service en oprechte bezieling een heuse “rooftop revolution” bewerkstelligen, waarbij elk geschikt dak vol komt te liggen met zonnepanelen. Met de Schooldakrevolutie, waarvan Sungevity één van de initiatoren is geweest, en de Huurdakrevolutie, opgericht door Innax en Sungevity, streven we ernaar om ook zoveel mogelijk scholen en huurhuizen op zonnestroom te laten draaien.

 


Gepubliceerd op 12 februari 2018.