Terug naar Blog

Isoleren met Pluimers - Katinka vertelt

Met isolatie wordt je huis niet alleen een stuk warmer en comfortabeler, je bespaart ook flink op je energiekosten.

Isolatie werkt warmtevasthoudend in de winter en verkoelend in de zomer. Katinka heeft haar huis laten isoleren door onze isolatiepartner Pluimers en vertelt waarom dat zo belangrijk is.

pluimers isolatie huis spouwmuur klant

Hoi Katinka! Op welke manieren heb jij je huis verduurzaamd?

Ik heb zonnepanelen van Sungevity, dubbel HR++ glas en dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. We boffen met onze grote tuin en ik wilde graag dat deze zo goed mogelijk zichtbaar was vanuit ons huis. Daarom hebben we grote ramen die vaak openstaan, zodat ons huis als het ware doorloopt in de tuin.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om je huis te isoleren?

Omdat ik het fijn vind om me in te zetten voor het milieu. Nadat ik Sungevity zonnepanelen liet plaatsen, kreeg ik af en toe mails van jullie met daarin andere producten en diensten. Toen kreeg ik een mail over isoleren met jullie partner Pluimers. Jullie gaven daar een goede uitleg bij. Het was gewoon een beetje koud in huis, dus praktisch gezien wilde ik het graag warmer hebben. Ik dacht: er lekt zoveel energie naar buiten, dat is zonde voor je portemonnee, zonde voor het milieu en zonde voor je eigen comfort. Die dingen bij elkaar opgeteld, de subsidieregeling en jullie goede manier van faciliteren brachten mij toen bij Pluimers.

 

“Met isolatie wordt je huis écht lekkerder warm in de winter en blijft het koel in de zomer”

 

Wat merk je van de isolatie?

Dat het heel goed bevalt! Mijn kinderen zeiden hiervoor vaak dat het koud was in huis. Nu vinden ze het lekker warm en hoor ik ze er niet meer over. Het scheelt ook heel erg op je energierekening.

 

Wat zou je aan anderen willen meegeven?

Als je geld hebt, laat het alsjeblieft niet zomaar op de bank staan want daar rendeert het niet. Stop het in isoleren, want daar rendeert het beter dan op de bank. Vanuit geriefelijk oogpunt wordt je huis écht lekkerder warm in de winter en blijft het koel in de zomer. En vanuit duurzaamheidsoogpunt geldt dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Ook voor de kinderen, want zij willen later natuurlijk ook in een mooie groene omgeving wonen.

 

Praat je met je kinderen over duurzaamheid?

Jazeker. Ik probeer ze een beetje bewuster te maken van wat de natuur ons geeft en dat je daar met verantwoordelijkheidsgevoel mee om moet gaan. We draaien de verwarming uit in kamers die we op dat moment niet gebruiken. Ik leer ze dat ze de deuren altijd achter zich dicht moeten doen en dat ze een warmte trui moeten dragen op koudere dagen. Ook hebben we een maximum tijd voor het douchen. Ze mogen bijvoorbeeld 1 muzieknummer draaien terwijl ze douchen en dan moeten ze klaar zijn. Zo proberen we met zijn allen bewust te leven. En ik wil iedereen aanraden om daar vandaag ook mee te beginnen!

 

“Juist als particulier moet je nu gaan investeren in isoleren, omdat we binnen 10 jaar allemaal van het gas af moeten”

 

Waarom is dat zo belangrijk?

Omdat we middenin een energietransitie zitten. Juist als particulier moet je nu gaan investeren in isoleren, omdat we binnen 10 jaar allemaal van het gas af moeten. Daarna moeten we met andere, duurzame bronnen ons huis verwarmen. Dat betekent dat je je huis minder warm kan maken in vergelijking met gas. Als je dan nog niet geïsoleerd hebt, wordt het niet lekker warm in je huis. Dus bereid je nu al voor op die energietransitie en wacht niet als je nu al een aanbieding hebt!


Ook interesse in isolatie? Vraag hier gratis advies aan. Pluimers neemt vervolgens contact met je op om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard geheel vrijblijvend.