Terug naar Blog

Elektrisch leasen op zonnepanelen = dubbel duurzaam

Elektrisch leasen op zonnepanelen = dubbel duurzaam

Elektrisch leasen op zonnestroom is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Want als je je elektrische auto combineert met zonnepanelen, tank je voortaan thuis!

Rijden op de zon

Dat elektrische auto’s ongekend populair zijn wordt direct duidelijk als je de snelweg op rijdt. Tesla was de bestverkochte auto van 2019, maar ook de Nissan Leaf en andere elektrische modellen worden steeds populairder.

 

Slimme investering?

Maar is een elektrische auto kopen ook financieel interessant? De techniek is nieuw, de restwaarde is onzeker en de aanschafwaarde is hoog. Als je least liggen die risico’s in elk geval bij de leasemaatschappij. Wat nog wel rest, is de energierekening. Die gaat met een elektrische auto namelijk flink omhoog. Behalve als je zonnepanelen laat installeren.

 

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug

Even een rekenvoorbeeld: een gemiddelde auto rijdt in Nederland zo’n 14.000 kilometer per jaar. Als je een zuinige auto hebt (stel dat je 1 op 18 rijdt), heb je daar 778 liter benzine voor nodig (14.000/18 = 778). Bij een literprijs van €1,65 betaal je per jaar al snel €1284 aan benzinekosten.

Gelukkig wordt dat kostenplaatje met zonnepanelen een stuk zonniger. 10 zonnepanelen wekken zo’n 2500 kWh per jaar op, waarop je diezelfde 14.000 kilometer kunt rijden. De aanschaf van de panelen verdien je in 6 tot 8 jaar terug, waarna je nog jarenlang van gratis stroom profiteert.

Elektrisch leasen op zonnestroom

De voordelen op een rijtje:

✓ Als je elektrisch rijdt betaal je geen brandstof
✓ Met zonnepanelen creëer je thuis je eigen laadstation
✓ Bij private- en full operational lease liggen de risico’s bij de leasemaatschappij

Kortom, met een elektrische lease-auto werk je niet alleen thuis én op de weg aan een schonere wereld, maar het is ook een no-brainer qua investering.

 

Enthousiast?

Dat snappen we. Leasen kan groen én goed verzorgd bij onze duurzaamheidspartner MisterGreen. Bij MisterGreen heb je de keuze uit verschillende elektrische auto’s, maar zij zijn van mening dat Tesla de beste “EV” van het moment is, vanwege de grote actieradius en de Full Self Driving opties.

Daarom heeft MisterGreen zich gespecialiseerd in Tesla’s. Je kan je Tesla Model 3 of Tesla Model Y samenstellen én binnen enkele minuten bestellen op je smartphone of desktop.

MisterGreen werkt overzichtelijk en transparant, en de klantenservice staat ook ‘s avonds en in het weekend voor je klaar. Bovendien heeft MisterGreen een gemakkelijke configurator gemaakt om je leasecontract samen te stellen.


Meer weten over elektrisch rijden? Vraag een gratis adviesgesprek aan bij MisterGreen.

Klaar voor zonnepanelen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.