Doe de dakscan

De installatie is zo gebeurd

Zonnenpanelen installatie gedoe? Welnee! Zonnepanelen installeren lijkt een enorme klus, maar voor onze gecertificeerde installateurs is de installatie dagelijkse kost. De meeste installaties zijn binnen 4 uurtjes gepiept. Soms is er wat meer werk voor nodig. Van tevoren stemmen wij dit goed met u af.

Wat kan ik verwachten?

  • Na de afsluitdatum, die in uw aanbiedingsbrief staat, beginnen wij met het inplannen van de installaties in uw wijk. Het is daarom belangrijk dat u zich voor de afsluitdatum aanmeldt. Zo kunnen wij het juiste aantal zonnepaneleninstallaties doorgeven aan de installateur.
  • U ontvangt van ons een installatiedatum. Wij vragen u de afspraak telefonisch te bevestigen. Tijdens het telefoongesprek nemen we de installatie met u door.
  • We komen langs en installeren uw zonnesysteem. Onze installateurs werken netjes en kundig, met respect voor uw huis. De installatie is meestal binnen 4 uur klaar. Na de installatie ontvangt u een gebruikershandleiding met informatie over het zonnesysteem
  • Is er toch meer werk nodig? Indien nodig maken we samen een nieuwe afspraak voor het vervolg.
  • Na de installatie hoeft u niks te doen. Nadat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, gebruikt u direct uw eigen, schone zonnestroom. Sungevity meldt het zonnesysteem aan bij de netbeheerder via energieleveren.nl. Zo weet uw energiemaatschappij dat u zelf stroom opwekt. Dit wordt vervolgens verrekend op uw energierekening.Wat laat u allemaal op de zon draaien?

Installateur Mustafa maakt van iedere installatie een feestje

“Ik heb zelf een huurwoning, dus ik sta te trappelen om ook zonnepanelen te krijgen van mijn woningcorporatie. Ik weet wel dat ze ermee bezig zijn, dus ik wacht af totdat ik een brief krijg! Dan zeg ik 100% ja. Het is gewoon veel te leuk om je eigen stroom op te wekken.”

generatie zon mustafa

Wat kan ik zelf doen?

Van tevoren nemen wij de installatie met u door. We vragen u bepaalde ruimtes in uw woning vrij te maken voor de installateur. Om de zonnepanelen veilig te kunnen installeren plaatsen wij een steiger aan uw woning. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om de steiger op te kunnen bouwen.

Het enige dat u na het plaatsen van de zonnepanelen nog hoeft te doen is genieten van de zon – en van uw lage energierekening!

Hoe zit het met brandveiligheid?

Brand bij zonnepanelen komt heel zelden voor, en alleen bij installateurs die niet goed weten wat ze doen. Wij werken alleen met gecertificeerde installateurs, die hebben bewezen dat zij veilig en kundig te werk gaan. Ook voeren wij onaangekondigde controles uit op onze installateurs, om de kwaliteit te verzekeren. Door onze de strenge veiligheidseisen is brand nooit voorgekomen en zal dat ook nooit gebeuren.