Doe de dakscan

Zonnepanelen Utrecht

Woon jij in de provincie Utrecht? Met een kwalitatief zonnesysteem van Sungevity profiteer je van de zon op je dak! Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Doe dan onze dakscan of plan een vrijblijvend adviesgesprek voor zonnepanelen in Utrecht!

Doe de dakscan

Groei zonnepanelen in Utrecht

In provincie Utrecht zien we een positieve lijn als het aankomt op zonnesystemen. In 2019 waren er namelijk al bijna 80.000 zonne-installaties, en in 2022 waren dat er zelfs al meer dan 140.000. Met ruim 1,3 miljoen inwoners is dat al een hele mooie bezettingsgraad. Heb jij nog geen zonnepanelen op je dak? Maak een goede keuze voor je portemonnee en voor het milieu, en start zo snel mogelijk met profiteren!

Een paar leuke feiten over zonnepanelen in provincie Utrecht:

 • Circa 140 duizend huishoudens hebben zonnepanelen in Utrecht
 • Gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen Utrecht: 5 tot 8 jaar
 • Gemiddelde kosten zonnepanelen Utrecht: €4500,- tot €6000,-
 • Huis stijgt zo’n €7.000,- in waarde met zonnepanelen in Utrecht

Subsidie zonnepanelen provincie Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht kopen? Goed nieuws, want sinds 2023 betaal je géén btw meer. Dat scheelt je al snel zo’n €1.000 op de aanschaf, wat een positief effect heeft op de terugverdientijd. Ook zijn er soms nog extra subsidies vanuit jouw gemeente verkrijgbaar.

Lees meer

Provincie Utrecht: zonnepanelen cijfers

De provincie Utrecht bestaat in totaal uit 26 gemeenten. Kijken we naar de top 10 grootste gemeenten van Utrecht (CBS, 2022), dan is het wellicht niet verrassend dat gemeente Utrecht de meeste zonne-installaties heeft (27.260). Daarop volgen Amersfoort (19.277) en Veenendaal (7.919).

Zoomen we echter in op de verhouding tegenover het aantal installaties, dan valt op dat Vijfheerenlanden de koploper is. Op basis van 2,13 mensen per huishouden komt dat namelijk neer op een bezettingsgraad van 27,6%. Andere gemeenten met een hoge bezettingsgraad zijn onder meer Houten, Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug.

Onderaan eindigen de gemeente Utrecht, alsook Zeist, Nieuwegein en Stichtse Vecht. Hier liggen nog mooie kansen om te profiteren van een zonnesysteem. Voor iedereen geldt: hoe eerder je instapt, hoe eerder je gaat profiteren van de zon!

Gemeente
Utrecht
Amersfoort
Veenendaal
Zeist
Stichtse Vecht
Nieuwegein
Vijfheerenlanden
Woerden
Houten
Utrechtse Heuvelrug
Aantal installaties (2021)
27.260
19.277
7.919
5.458
6.186
5.820
7.629
6.121
6.497
6.130
Inwoners (2021)
361.699
158.590
67.671
65.987
65.240
64.554
58.788
52.882
50.323
49.981

Zonnepanelen Utrecht per gemeente

Wil je A-merk zonnepanelen in Utrecht? Sungevity levert kwalitatieve systemen. Dat niet alleen, want we adviseren je ook op basis van je persoonlijke situatie, zodat je een zonnesysteem krijgt dat zo goed mogelijk bij je verbruik aansluit. Vraag nu een offerte aan en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

 • Amersfoort
 • Veenendaal
 • Utrecht
 • Rhenen

 

Toekomst zonnepanelen provincie Utrecht

Zoals je hierboven kon zien zijn er al flink wat huizen voorzien van een zonnesysteem in Utrecht. Toch liggen er ook nog genoeg kansen. Wist je dat je rendement het hoogst is als je zo snel mogelijk instapt? Tot en met 2024 maak je namelijk volledig gebruik van de salderingsregeling, waarmee je de energie die je afneemt 100% mag verrekenen met de energie die je teruglevert.

Vanaf 2025 neemt het te salderen percentage af. Daardoor ga je in de toekomst het hoogste rendement behalen als je het zonnesysteem zo goed mogelijk aanpast op je verbruik. Bij Sungevity stemmen we het aantal zonnepanelen perfect af op jouw situatie. Zo verdien je de zonnepanelen in Utrecht al binnen 5 tot 8 jaar terug.

Zonnepanelen Utrecht: geniet zorgeloos!

Profiteren van de zon lukt extra goed als je weet dat het goed zit:

 • Omvormers en zonnepanelen van A-merken
 • Een compleet garantiepakket
 • Lokale, gecertificeerde installateurs door heel Brabant
Meer over ons aanbod

All-in service voor zonnestroom in Utrecht

Garantie op zonnesysteem

Bij Sungevity garanderen we je kwalitatieve zonnepanelen en bieden we je het meest complete garantiepakket in de markt. Met SunSure opbrengstgarantie krijg je 10 jaar lang de voorspelde opbrengst terug. Dit zie je terug in je persoonlijke monitoringsportaal.

 • 10 jaar installatiegarantie
 • 25 tot 30 jaar vermogensgarantie
 • Minimaal 10 jaar installatiegarantie
 • Extra optie: 10 jaar SunSure opbrengstgarantie

Utrechtse installateurs

We vinden het belangrijk om service op maat te bieden. Naast persoonlijk advies kun je ook daarna op ons rekenen bij eventuele problemen. Onze gecertificeerde en lokale monteurs zijn snel ter plaatse, dit zonder voorrijkosten of kleine letters. 

 • Geen voorrijkosten
 • Lokale installateurs
 • Gratis reparatieservice

Zonnepanelen provincie Utrecht? Gratis advies!

Wil je gaan profiteren van de zon op je dak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een betrouwbare berekening van de kosten, opbrengsten en terugverdientijd. Je kunt ook alvast onze dakscan doen voor een indicatie.

Doe de dakscan