Doe de dakscan

Zonnepanelen Groningen

Woon jij in de prachtige provincie Groningen? Ook in het noorden van Nederland profiteer je van de zon! Kies voor een zonnesysteem van Sungevity en ga voor optimaal rendement. Meer weten? Doe onze dakscan of plan een adviesgesprek!

Doe de dakscan

Groei zonnepanelen in Groningen

Zonnepanelen zijn hip in het hoge Noorden! In 2019 wekten zo’n 50.000 huishoudens in deze provincie duurzame energie op met een zonnesysteem. En de tijd heeft zeker niet stilgestaan, want in 2021 waren dat al bijna 80.000 zonne-installaties. In de eerste helft van 2022 kwamen daar nog eens 10.000 systemen voor zonnepanelen in de provincie Groningen bij. Heb jij nog geen zonnepanelen? Wacht niet langer en begin direct met profiteren. Zo draag je ook nog je steentje bij aan het milieu. 

Een paar leuke feiten over zonnepanelen in Groningen:

 • Circa 90.000 huishoudens hebben zonnepanelen in Groningen
 • Gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen  in Groningen: 5 tot 8 jaar
 • Gemiddelde aanschafkosten: €4500,- tot €6000,-
 • Een huis in Groningen stijgt zo’n €7.000,- in waarde met zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen Groningen

In Groningen betaal je geen btw wanneer je zonnepanelen op je dak laat leggen! Dat is nog niet alles, want mogelijk is er voor jou een subsidie verkrijgbaar, waardoor je minder kwijt bent aan je nieuwe zonnesysteem. Scheelt weer mooi wat kosten, waardoor je sneller gaat profiteren!

Lees meer

Cijfers zonnepanelen in Groningen

De provincie Groningen bestaat in totaal uit tien gemeenten. Kijken we naar de cijfers van zonnepanelen in Groningen (CBS, 2021), dan is het misschien geen verrassing dat in de grote provinciehoofdstad Groningen de meeste zonnesystemen geïnstalleerd zijn (24.259). Daarop volgen de andere twee grootste gemeenten, Midden-Groningen (10.674) en Westerkwartier (9.493).

Zetten we het aantal zonnesystemen af tegen het aantal inwoners, dan zien we dat Het Hogeland het best vertegenwoordigd is. Deze gemeente heeft 8.565 zonne-installaties voor 47.834 inwoners, wat met een gemiddelde huishoudensgrootte neerkomt op een bezettingsgraad van liefst 38%!

Zonnepanelen zijn in Groningen sowieso populair, en vrijwel alle gemeenten in deze provincie scoren relatief hoog qua bezettingsgraad. De gemeenten die het best voorzien zijn naast Het Hogeland, zijn onder meer Midden-Groningen, Eemsdelta, Oldambt en Veendam. De meeste winst valt te behalen in Stadskanaal, Westerwolde en de stad Groningen zelf.

Gemeente
Groningen
Westerkwartier
Midden-Groningen
Het Hogeland
Eemsdelta
Oldambt
Stadskanaal
Veendam
Westerwolde
Bergen op Zoom
Aantal installaties (2021)
24.259
9.493
10.674
8.565
7.869
5.954
3.362
4.223
2.822
1.387
Inwoners (2021)
233.273
63.678
60.726
47.834
45.587
38.209
31.686
27.417
26.215
12.196

Zonnepanelen per stad in Groningen

Ga jij voor A-kwaliteit? Dat zit je goed bij Sungevity! We geven je advies op maat en zetten in op gecertificeerde, lokale installateurs in de hele provincie. Vraag vrijblijvend een offerte aan in:

 • Groningen
 • Hoogezand
 • Marum
 • Stadskanaal

 

Toekomst zonnepanelen in Groningen

De toekomst van zonnepanelen in Groningen ziet er veelbelovend uit! Nu al zijn er veel huishoudens voorzien van een zonnesysteem en dat neemt naar verwachting de komende jaren alleen nog maar toe. Er zijn immers nog genoeg mogelijkheden om in deze provincie slim gebruik te maken van de zon.

Wist je dat je sneller rendement behaalt als je eerder instapt? Je begint direct met profiteren en maakt tot en met 2024 volledig gebruik van de salderingsregeling, wat betekent dat je de energie die je teruglevert aan het net een-op-een mag verrekenen met de energie die je afneemt. Vanaf 2025 neemt het percentage dat je mag salderen af. Stap nu in, laat je zonnesysteem zo goed mogelijk afstemmen op je (toekomstig) verbruik en geniet van zonnepanelen die je binnen vijf tot acht jaar terugverdient!

Geniet zorgeloos van zonnepanelen in Groningen

Profiteren van de zon lukt extra goed als je weet dat het goed zit:

 • Omvormers en zonnepanelen van A-merken
 • Een compleet garantiepakket
 • Lokale, gecertificeerde installateurs door heel Groningen
Meer over ons aanbod

All-inclusive service voor zonnestroom

Uitgebreide garantie

Bij Sungevity garanderen we je kwaliteit. Zo kies je voor het meest complete garantiepakket in de markt, onze SunSure opbrengstgarantie. Hiermee krijg je maar liefst 10 jaar lang de voorspelde opbrengst terug. En die opbrengst zie je via ons monitoringsportaal altijd terug, handig!

 • 25 tot 30 jaar vermogensgarantie
 • 10 jaar installatiegarantie
 • Minimaal 10 jaar installatiegarantie
 • Extra optie: 10 jaar SunSure opbrengstgarantie

Groningse installateurs

Service op maat vinden we belangrijk bij Sungevity. Daarom adviseren we je altijd persoonlijk over welk zonnesysteem het beste bij je past. Maar ook daarna kun je op ons rekenen. Bij eventuele problemen helpen onze gecertificeerde monteurs je graag. Dit zonder voorrijkosten of kleine lettertjes. 

 • Gratis reparatieservice
 • Geen voorrijkosten
 • Lokale installateurs

Zonnepanelen kopen in Groningen? Gratis advies!

Kun je niet wachten om van de zon te profiteren? Kies dan voor zonnepanelen in de provincie Groningen! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor een betrouwbare berekening van de kosten, opbrengsten en terugverdientijd, of doe de dakscan.

Doe de dakscan