Goedkope zonnepanelen

Hoe zit het met de prijs/kwaliteit verhouding bij zonnepanelen?

Waarom je beter niet té goedkope zonnepanelen kunt aanschaffen

Er is niet per se iets mis met goedkope zonnepanelen, laten we dat vooropstellen. Ook wij bieden onze zonnepanelen aan tegen een scherpe prijs, maar we willen niet koste wat het kost de goedkoopste zijn. Kwaliteits panelen leveren meer plezier op dan de goedkoopste panelen. Er is namelijk wel wat mis met zonnepanelen die zo goedkoop zijn dat de kwaliteit in het geding komt.

Één van de meest voorkomende problemen met kwalitatief slechte zonnepanelen is het niet halen van het beloofde vermogen. Verder gaan kwalitatief slechte panelen sneller stuk. De kwaliteit van zonnepanelen hangt onder andere af van de gebruikte grondstoffen en materialen. De zonnecellen, die licht omzetten in elektriciteit, worden gemaakt van silicium. Hoe zuiverder het silicium, hoe minder degradatie. Een paneel van erg zuiver silicium zal zijn productie dus langer behouden.

Ook de afwerking van de zonnepanelen heeft invloed op de kwaliteit. Zo worden goedkope panelen bijvoorbeeld sneller gelamineerd om de productieprijs te drukken. Hierdoor kunnen er luchtbelletjes tussen de lagen van het zonnepaneel blijven zitten of kan er vocht in het paneel komen. Dit zorgt in het beste geval voor een lager rendement, en in het slechtste geval voor een kapot paneel door het loslaten van de lagen en oxidatie.

Goedkoop Panelen

Goedkoop is vaak duurkoop

Het is verleidelijk om de goedkoopste zonnepanelen aan te schaffen, maar zoals we eerder al aangaven: goedkoop is vaak duurkoop. De kwaliteit van zonnepanelen kan nogal verschillen. Panelen van een lagere kwaliteit brengen meer kosten met zich mee omdat ze vaker gerepareerd en/of vervangen moeten worden. Ook neemt het vermogen vaak sneller af dan bij kwalitatief goede panelen. Met als resultaat: je opbrengst en rendement vallen lager uit dan berekend. Kies daarom altijd voor zonnepanelen van goede kwaliteit, met een duidelijke productgarantie en geïnstalleerd door een installateur in het bezit van het Zonnekeur keurmerk. Kwalitatief goede panelen kosten initieel meestal iets meer, maar zijn over de lange termijn vaak goedkoper.

Goedkoop duurkoop

Tip: Ga voor een goede prijs/kwaliteit verhouding

Let bij de aanschaf van zonnepanelen niet op de prijs alleen. Een zonnepanelen set bestaat namelijk uit meer dan alleen zonnepanelen. Ook de omvormer en andere montagematerialen moeten van goede kwaliteit zijn om een mooie opbrengst en goed rendement te halen. En alles moet netjes geïnstalleerd worden. Let bij het vergelijken van prijzen en offertes dus altijd goed op wat er bij de prijs inbegrepen zit: zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Sungevity levert uiteraard alleen kwalitatief goede panelen. We moeten wel: we geven namelijk 10 jaar lang garantie op de opbrengst van jouw zonnesysteem. Valt deze lager uit dan we hebben voorspeld? Dan zijn we zelf de dupe en betalen we het verschil terug. Zo ben jij verzekerd van kwalitatief goede panelen!

Ontdek hoeveel je kan besparen