Doe de dakscan

Zonnepanelen financieren: hoe betaal jij je panelen?

Ook zonder spaargeld kun je profiteren van zonnestroom. Je kunt zonnepanelen namelijk huren of een lening afsluiten om ze te financieren. En dit laatste is aanzienlijk voordeliger.  Meer weten?

Vraag vrijblijvend advies aan

Zonnepanelen financieren: waarom lenen voordeliger is

Je kunt zonnepanelen huren voor een vast bedrag per maand. Maar dit is duur, waarschuwt de Consumentenbond. Het is slimmer om ze te financieren, door een groene lening af te sluiten voor je zonnesysteem.

Hiermee geniet je van alle voordelen die eigenaren ook hebben, en dat kan veel geld schelen.

zonnepanelen met financiering

 

zonnepanelen financieren flowchart

Waarom lenen beter is dan huren

We onderzochten verschillende financieringsopties voor zonnepanelen en wat je onderaan de streep overhoudt. De conclusie is duidelijk.

Lees het onderzoek

Financieringsopties voor zonnepanelen: voor- en nadelen

Vaak gehoord: ‘Als ik zonnepanelen huur, wordt alles voor me geregeld.’ Dat klopt, maar bij Sungevity geldt dit ook als je een systeem koopt met eigen of geleend geld. Wij geven namelijk 10 jaar productgarantie, installatiegarantie én garantie op de opbrengst van je panelen. Daarom kun je bij ons geen panelen huren; er zit voor jou geen voordeel in.

Direct besparen op je energierekening
Geen geld nodig om te investeren
21% BTW-teruggave (à €1000,-)
Jarenlang gratis zonnestroom
Geen maandelijkse kosten
Minimaal 10 jaar compleet zorgeloos
Geen kredietcheck
Geen kosten voor overname of verwijderen van de panelen
Je bent eigenaar en je huis wordt meer waard
Aanbevolen
Kopen
Aanbevolen
Lenen

Wel profiteren van zonnepanelen, geen spaargeld over?

Lees meer over groene leningen

Lenen

Als je je spaargeld liever niet uitgeeft aan zonnepanelen, kun je het beste kiezen voor financiering met een lening. Er zijn er diverse beschikbaar, met elk hun eigen eisen. Het voordeel? Je bent zelf eigenaar van de zonnepanelen, waardoor je de BTW terugkrijgt én de volle 25 jaar dat de panelen meegaan, van de zonnestroom profiteert.

Lees meer over lenen

Kopen

Heb je spaargeld te besteden? Dan is dit de beste keus. Het rendement op zonnepanelen ligt tussen de 8 en 14%. Want zodra je panelen zichzelf hebben terugverdiend, profiteer je nog jarenlang van gratis stroom. Je bent eigenaar en kunt dus BTW terugvragen. Ook wordt je huis meer waard en help je het milieu.

Lees meer over kopen

Huren

Bij Sungevity kun je geen zonnepanelen huren, om de simpele reden dat je met huren onnodig duur uit bent. Dat komt omdat je geen eigenaar van de panelen bent. Daarmee loop je de BTW-teruggave en ander fiscaal voordeel mis. Wil je weten hoe dat precies zit en hoeveel geld het je scheelt? Lees dan verder.

Lees meer over huren