Zonnepanelen Utrecht

Sungevity is een betrouwbare partij die honderden huishoudens heeft geholpen om over te stappen op zonnestroom. In Utrecht is Sungevity ook actief en zijn er meerdere zonnestroomsystemen geïnstalleerd op zowel platte als schuine daken. We werken met een installateursnetwerk zodat we kunnen garanderen dat je installateur altijd bij jou in de buurt zit. We hopen natuurlijk dat het niet nodig is, maar mocht het nodig zijn, dan is deze snel ter plaatse. Of je nu in de Domstad zelf woont, of in een rustiger stadje eromheen.

Stel, je woont in Utrecht en speelt met de gedachte om zonnepanelen aan te schaffen. Welke informatie is dan relevant voor jou?

Duurzaamheid in Utrecht

Utrecht is goed bezig op gebied van duurzaamheid. Zo telt Utrecht het hoogste aantal duurzame festivals van Nederland, heeft het een volledig draaiend programma van Utrecht Energie-projecten en werden tijdens Earth Hour, afgelopen 29 maart, de lichten van de Domtoren het gehele uur gedoofd.

Subsidie zonnepanelen Utrecht?

Helaas is de subsidie van 2013 van de gemeente Utrecht volledig vergeven, te lezen via het Digitaal Loket van de gemeente Utrecht. Een medewerker wist ons telefonisch te vertellen dat er op dit moment geen concrete plannen zijn om weer een regeling op te starten. Als hier wijzigingen in komen, attenderen wij je daar uiteraard gelijk op. De landelijke subsidie van AgentschapNL uit 2013 is ook volledig vergeven. Deze was puur bedoeld om de markt een opstart te geven. En dat is gelukt, ook voor de zonnepanelenbranche in Utrecht. Gelukkig zijn er, ook voor jou in Utrecht, andere regelingen actief die je het nodige voordeel kunnen bieden. Daarnaast is de aanschaf van een zonnesysteem ook zonder regelingen alsnog interessant.

Btw-voordeel

Wanneer jij jezelf aanmerkt als btw-ondernemer, kun je de volledige btw op de aanschaf van je zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees meer over het btw-voordeel. Sungevity heeft een samenwerking met MTH Accountants zodat je in de administratieve handelingen volledig kan worden ontzorgd.

Duurzaamheidslening zonnepanelen Utrecht

De SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) biedt in Utrecht een Duurzaamheidslening aan. Hiervoor geldt dat het rentepercentage van de lening 3% lager ligt dan het actueel geldende tarief, met een minimaal rentetarief van 0,5%. Je kunt direct via het SVN bepalen of je in aanmerking komt voor de Duurzaamheidslening.

Energiebespaarlening

Het is mogelijk om je zonnesysteem te financieren met behulp van de Energiebespaarlening. De belangrijkste kenmerken van de Energiebespaarlening zijn:

  • Het is een annuïteitenlening
  • Van de lening kan max. 75% gebruikt worden voor de financiering van zonnepanelen.
  • Je kunt minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,- lenen.
  • Looptijd van 7 tot 15 jaar met vaste rente.
  • Boetevrij aflossen en geen afsluitkosten.

Via ikinvesteerslim vind je alle informatie over deze Energiebespaarlening.

Waarom Sungevity?

Sungevity vindt het belangrijk dat jij de juiste informatie krijgt zodat je inhoudelijk een beslissing kan nemen of je zonnepanelen op je woning in Utrecht wilt laten plaatsen. Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie. Zo ben je ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven!

Benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie kunnen betekenen? Onze zonnepanelen adviseurs van Sungevity kunnen je haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Utrecht. Vraag nu gratis en vrijblijvend een advies aan.

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Almere
Zonnepanelen Amsterdam
Zonnepanelen Apeldoorn

Ontdek hoeveel je kan besparen