Sungevity respecteert je privacy. Deze website maakt enkel gebruik van noodzakelijke, functionele en anonieme statistieken cookies voor het goed functioneren van de website. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Dit bericht verdwijnt zodra je op 'OK' hebt geklikt.
OK

Zonnepanelen Nijmegen

Ook in Nijmegen is Sungevity uw partner voor een overstap naar zonnepanelen. Door het werken met een landelijk netwerk aan gecertificeerde installateurs kunnen wij ook in Nijmegen zonnepanelen plaatsen op uw dak. Bovendien is er op dit moment voor een investering in zonnepanelen subsidie mogelijk in Nijmegen. Dit heeft te maken met de ambitie van de gemeente Nijmegen om in 2045 volledig energieneutraal te zijn. De lokale opwekking van duurzame energie wordt steeds belangrijker en ook u kunt daar een bijdrage aan leveren! Binnen de gemeente Nijmegen zijn in het kader van Power2Nijmegen verschillende voordelen te behalen wanneer u de overstap naar zonnestroom maakt. U kunt rekenen op een subsidie en tevens kunt u gebruik mSungevityaken van de duurzaamheidslening van de gemeente om dit voordelig te financieren.

Waar dient u rekening mee te houden wanneer u in de omgeving Nijmegen zonnepanelen wilt aanschaffen?

Subsidie zonnepanelen Nijmegen

De landelijke subsidieregeling vanuit de Rijksoverheid is sinds augustus 2013 uitgeput. De gemeente Nijmegen stimuleert echter nog steeds de overstap naar zonne-energie voor haar inwoners. Zij doet dit door elk huishouden voor ⅓ van het investeringsbedrag, met een maximum van € 500,-, subsidie te verstrekken voor een overstap naar zonnepanelen. Er is een mogelijkheid om het bedrag op te trekken naar maximaal € 750,-. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u samen met minimaal 5 andere huishoudens energiebesparende maatregelen treffen. De energiebesparende maatregelen kunnen ook andere maatregelen zijn dan zonnepanelen.

De voorwaarden zijn simpel. U mag pas aanvangen met de installatie van de zonnepanelen wanneer u een positieve beslissing heeft gekregen op uw subsidieaanvraag. Ook moet u bij de gemeente Nijmegen melden dat de installatie voltooid is. Na de gereedmelding van de installatie stelt de gemeente definitief vast hoeveel subsidie u krijgt.

Btw-voordeel

Wanneer u zich aanmerkt als ondernemer voor de btw kunt u de volledige btw op de aanschaf van uw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit komt neer op 10% tot 15% van de totaalprijs, waardoor u uw terugverdientermijn aanzienlijk verkort.

 

Duurzaamheidslening zonnepanelen Nijmegen

Bij de gemeente Nijmegen kunt u ook een lening aangaan om uw zonnepanelen te financieren. Deze lening is beschikbaar voor woningeigenaren in de gemeente Nijmegen. U kunt voor deze financiering tussen de €2.500,- en €25.000,- lenen tegen gunstige voorwaarden. De rente van deze lening is namelijk 3% lager dan de marktrente. In maximaal 15 jaar moet u het geleende bedrag terugbetalen aan de gemeente.

Wanneer u in zonnepanelen investeert met een duurzaamheidslening vallen de lasten van de lening vaak lager uit dan de besparingen die u kunt bereiken op uw energierekening. Hierdoor gaat u ondanks de lening direct besparen op uw kosten op een groene manier! De lening van de gemeente Nijmegen is namelijk veel voordeliger dan een lening bij reguliere marktpartijen. Als de lening is afbetaald gaan de zonnepanelen nog een flink aantal jaren mee vanwege de lange levensduur van een systeem.

Uw aanvraag zal door de gemeente getoetst worden en u dient uw aanvraag minimaal 6 weken voor de start van de werkzaamheden in te dienen. De afsluitprovisie is 2% van het financieringsbedrag.

Waarom Sungevity?

Om in aanmerking te komen voor de zonnepanelen subsidie Nijmegen of de duurzaamheidslening heeft u een offerte nodig. Deze moet u meesturen met uw aanvraag naar de gemeente Nijmegen. Sungevity kan deze voor u opstellen. U kunt gratis uw persoonlijke advies aanvragen en onze adviseurs helpen u daarna graag verder om u een inzicht te geven in uw mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen en de btw-regeling. Onze zonnestroomadviseur zal u de mogelijkheden tonen en al uw vragen beantwoorden om de overstap naar zonnestroom in goede banen te leiden.

Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie.

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Arnhem 
Zonnepanelen Doetinchem
Zonnepanelen Limburg

Ontdek wat u kunt besparen.