Zonnepanelen Nijmegen

Ook in Nijmegen is Sungevity je partner voor een overstap naar zonnepanelen. Door het werken met een landelijk netwerk aan gecertificeerde installateurs kunnen wij ook in Nijmegen zonnepanelen plaatsen op je dak. Bovendien is er op dit moment voor een investering in zonnepanelen subsidie mogelijk in Nijmegen. Dit heeft te maken met de ambitie van de gemeente Nijmegen om in 2045 volledig energieneutraal te zijn. De lokale opwekking van duurzame energie wordt steeds belangrijker en ook jij kan daar een bijdrage aan leveren! Binnen de gemeente Nijmegen zijn in het kader van Power2Nijmegen verschillende voordelen te behalen wanneer je de overstap naar zonnestroom maakt. Je kunt rekenen op een subsidie en tevens kun je gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente om dit voordelig te financieren.

Waar dien je rekening mee te houden wanneer je in de omgeving Nijmegen zonnepanelen wilt aanschaffen?

Subsidie zonnepanelen Nijmegen

De landelijke subsidieregeling vanuit de Rijksoverheid is sinds augustus 2013 uitgeput. De gemeente Nijmegen stimuleert echter nog steeds de overstap naar zonne-energie voor haar inwoners. Zij doet dit door elk huishouden voor ⅓ van het investeringsbedrag, met een maximum van € 500,-, subsidie te verstrekken voor een overstap naar zonnepanelen. Er is een mogelijkheid om het bedrag op te trekken naar maximaal € 750,-. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je samen met minimaal 5 andere huishoudens energiebesparende maatregelen treffen. De energiebesparende maatregelen kunnen ook andere maatregelen zijn dan zonnepanelen.

De voorwaarden zijn simpel. Je mag pas aanvangen met de installatie van de zonnepanelen wanneer je een positieve beslissing heeft gekregen op je subsidieaanvraag. Ook moet je bij de gemeente Nijmegen melden dat de installatie voltooid is. Na de gereedmelding van de installatie stelt de gemeente definitief vast hoeveel subsidie je krijgt.

Btw-voordeel

Wanneer jij jezelf aanmerkt als ondernemer voor de btw kun je de volledige btw op de aanschaf van jouw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit komt neer op 10% tot 15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort.

Duurzaamheidslening zonnepanelen Nijmegen

Bij de gemeente Nijmegen kun je ook een lening aangaan om je zonnepanelen te financieren. Deze lening is beschikbaar voor woningeigenaren in de gemeente Nijmegen. Je kunt voor deze financiering tussen de €2.500,- en €25.000,- lenen tegen gunstige voorwaarden. De rente van deze lening is namelijk 3% lager dan de marktrente. In maximaal 15 jaar moet je het geleende bedrag terugbetalen aan de gemeente.

Wanneer je in zonnepanelen investeert met een duurzaamheidslening vallen de lasten van de lening vaak lager uit dan de besparingen die je kunt bereiken op jouw energierekening. Hierdoor ga je ondanks de lening direct besparen op jouw kosten op een groene manier! De lening van de gemeente Nijmegen is namelijk veel voordeliger dan een lening bij reguliere marktpartijen. Als de lening is afbetaald gaan de zonnepanelen nog een flink aantal jaren mee vanwege de lange levensduur van een systeem.

Je aanvraag zal door de gemeente getoetst worden en je dient jouw aanvraag minimaal 6 weken voor de start van de werkzaamheden in te dienen. De afsluitprovisie is 2% van het financieringsbedrag.

Waarom Sungevity?

Om in aanmerking te komen voor de zonnepanelen subsidie Nijmegen of de duurzaamheidslening heb je een offerte nodig. Deze moet je meesturen met je aanvraag naar de gemeente Nijmegen. Sungevity kan deze voor je opstellen. Je kunt gratis jouw persoonlijke advies aanvragen en onze adviseurs helpen je daarna graag verder om je een inzicht te geven in je mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen en de btw-regeling. Onze zonnestroomadviseur zal je de mogelijkheden tonen en al jouw vragen beantwoorden om de overstap naar zonnestroom in goede banen te leiden.

Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie.

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Arnhem
Zonnepanelen Doetinchem
Zonnepanelen Limburg

Ontdek hoeveel je kan besparen