Zonnepanelen lenen altijd beter dan huren

Sungevity schreef een whitepaper over de feiten en fabels van externe financieringsopties voor zonnepanelen. De belangrijkste conclusie is dat het slim is om geld te lenen voor zonnepanelen, en het huren ervan niet - download de whitepaper!

Alvast een paar feitjes over (de financiering van) zonnepanelen op een rij:

1. 12% van alle koop- en huurhuizen in ons land hebben zonnepanelen op hun dak.
2. Nederland behoort tot de snelst groeiende zonne-energie landen ter wereld.
3. De salderingsregeling wordt afgebouwd vanaf 2023.
4. Zonnepanelen kopen (ook met een lening) levert na 25 jaar tussen de €10.000 - €11.000 euro op (op basis van 14 panelen). Huurder staan met lege handen. Tenzij ze na 10 jaar alsnog de zonnepanelen kopen, dat kan tot €5.500 euro opleveren.
5. Het gemiddelde maandbedrag voor huren van een zonnesysteem bedraagt 65 euro per maand (Bron: de Consumentenbond). Een lening via je bank kost je netto maandelijks 33 tot 45 euro, ofwel 30% tot 50% goedkoper.
6. Kopers (ook met lening) kunnen BTW van 21% op hun aankoop volledig terugkrijgen en in veel gevallen ook de rente op hun lening aftrekken.
7. Kopers met een lening zijn na 10 jaar schuldenvrij eigenaar van panelen die nog vijftien jaar meegaan.

Infographic Kopen Huren

1 miljoen huishoudens met zonnepanelen

Deze zomer gaan we in Nederland de grens van 1 miljoen huishoudens met zonnepanelen doorbreken. Veel Nederlanders hebben hun zonnepanelen betaald van hun eigen geld, als dit niet mogelijk is zijn er twee andere financieringsopties: zonnepanelen huren en het kopen van zonnepanelen met een (groene)lening.

Sungevity schreef een whitepaper over de feiten en fabels van externe financieringsopties voor zonnepanelen. De belangrijkste conclusie is dat het slim is om geld te lenen voor zonnepanelen, en het huren ervan niet.

Download whitepaper