Zonnepanelen Hoogeveen

Met haar klimaatbeleid werkt de gemeente Hoogeveen toe naar een energieneutrale gemeentelijke organisatie in 2020 en een geheel energieneutrale gemeente in 2040. Om dit streven kracht bij te zetten heeft de gemeente Hoogeveen in 2012 een aantal van 54 zonnepanelen op het dak van het Compagnieshuis laten plaatsen. Zonder haar inwoners zal het de gemeente Hoogeveen echter niet lukken om in 2040 energieneutraal te zijn.

De gemeente Hoogeveen juicht het daarom van harte dat woningbezitters overstappen op zonnestroom. Ook in Hoogeveen is Sungevity jouw partner voor een overstap naar zonnestroom. Wij zijn een landelijke partij die inmiddels al honderden huishoudens heeft geholpen met de overstap naar zonnestroom. Sungevity werkt met online offertes met exacte berekeningen op basis van de laatste satellietbeelden.

Je krijgt bij ons een gratis advies aanvragen met de ontwerpen, opbrengstberekeningen, prijzen en besparingen overzichtelijk bij elkaar. We hoeven daarom niet bij je langs te komen voor het opmeten van jouw dak, en kunnen zo de scherpste prijs bieden. We werken met installatieteams uit heel Nederland, en zo kunnen we in iedere regio de beste service leveren. Veel mensen in zijn daarom al met Sungevity in zee gegaan voor zonnepanelen.

Subsidie zonnepanelen Hoogeveen

Sinds augustus 2013 is de pot van de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen leeg. Naar alle verwachting is de landelijke overheid niet van plan om deze regeling nieuw leven in te blazen. Via de site energiesubsidiewijzer.nl kun je zien dat er op dit moment geen subsidieregeling voor zonnepanelen is in Hoogeveen. Toch is een overstap naar zonne-energie nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Er zijn namelijk wel andere voordelen te behalen wanneer je de overstap naar zonnepanelen maakt, lees daar hieronder meer over.

Duurzaamheidslening Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen stimuleert haar woningbezitters om de overstap naar zonnestroom te maken. Dit doet zij door, in samenwerking met de provincie Drenthe en SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting), een Zonnelening (Duurzaamheidslening Hernieuwbare Energie) aan te bieden tegen een voordelig rentetarief. Er is in totaal een bedrag van 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld door de provincie Drenthe om het opwekken van zonnestroom te stimuleren. Als particuliere woningbezitter kun je een bedrag tussen de 2.500 euro en 7.500 euro lenen, waarbij de rente minimaal 3% lager ligt dan bij een conventionele lening.

Btw-regeling

Wanneer jij jezelf aanmerkt als btw-ondernemer, kun je de btw over de aankoop en installatie van jouw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees hier meer over het btw-voordeel. Sungevity werkt samen met MTH Accountants, die de benodigde administratieve handelingen volledig voor jou kunnen regelen.

Verlaagd btw-tarief

Daarnaast profiteer jij van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd ter ondersteuning van de bouwsector. Het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen is slechts 6% in plaats van 21%. De regeling loopt tot 1 januari 2015.

Waarom Sungevity?

Wil je ook bijdragen aan een duurzamer en klimaatneutraal Hoogeveen of wil je gewoon een mooi financieel voordeel halen uit jouw spaargeld? Zet dan ook de stap naar zonnepanelen. Sungevity maakt het je zeer gemakkelijk. Op afstand bepalen wij middels onze gespecialiseerde software wat de mogelijkheden zijn voor je woning op het gebied van zonnepanelen. Sungevity biedt bovendien een unieke productiegarantie: SunSure. Zo ben je ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een advies aan en kom er achter wat zonne-energie voor je kan betekenen. Onze adviseurs nemen uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden en uitleg te geven over wat er mogelijk is in jouw situatie!

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Drenthe
Zonnepanelen Zwolle
Zonnepanelen Friesland

Ontdek hoeveel je kan besparen