Zonnepanelen Groningen

Bij Sungevity kunnen we klanten in heel Nederland van een op maat gemaakt advies voorzien. Omdat we op afstand kunnen bepalen hoe zonnepanelen op jouw dak mogelijk zijn middels onze Remote Solar Design methode, hoeven onze adviseurs niet bij je langs te komen voor ingewikkelde dakmetingen. Met satellietbeelden kunnen onze ontwerpers nauwkeurig zonnesystemen ontwerpen, en we berekenen van te voren de opbrengst van de zonnepanelen voor ieder dak precies uit.

Ook in Groningen helpen we onze klanten graag om snel en gemakkelijk zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Bijvoorbeeld in de stad Groningen of in Zuidhorn zou je in contact kunnen komen met één van onze klanten om een zonnesysteem te bekijken of te vragen naar ervaringen met Sungevity.

Subsidie zonnepanelen Groningen

In de provincie Groningen zijn geen subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. Niet zo gek eigenlijk, want subsidies zijn eigenlijk helemaal niet meer nodig. En de huidige btw regeling voor eigenaren van zonnepanelen kan ook gezien worden als een vorm van subsidie, hoewel het geen label ’subsidie zonnepanelen’ heeft.

Btw voordeel

Wanneer jij jezelf aanmerkt als btw-ondernemer, kun je de btw op de aanschaf van jouw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Meer informatie vind je op de pagina over btw zonnepanelen.

Verlaagd btw-tarief

Je profiteert van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd om de bouwsector een impuls te geven. De regeling loopt tot 1 januari 2015. Het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen is enkel 6% in plaats van 21%.

Duurzaamheidslening zonnepanelen Groningen

Voor de financiering van jouw zonnesysteem, is er in de Noordelijke provincies wel een duurzaamheidslening beschikbaar. Onder bepaalde voorwaarden kun je in aanmerking komen voor een lening met een laag rentetarief en een lange looptijd.

Maatwerkadvies zonnepanelen Groningen

Of jij in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening in Groningen kun je bekijken op de website van de provincie. Je dient onder andere (particulier) eigenaar te zijn van de woning en een maatwerkadvies uit laten voeren.

Een maatwerkadvies is een rapport om de Energie-Index van je woning in kaart te brengen. Lokale partijen uit de buurt kunnen voor jou een maatwerkadvies uitvoeren. Je kunt een aanvullende subsidie van € 250,- ontvangen om jouw maatwerkadvies uit te laten voeren, mits je gebruik maakt van een duurzaamheidslening in Groningen. Als je het maatwerkadvies laat doen door De SlimmeRik uit Aalden, Energiebesparing Noord-Nederland uit Beilen of Blauwe Ogen uit Groningen kom je in aanmerking voor een dergelijke subsidie.

Een advies van Sungevity

Hoeveel je kunt besparen kun je door onze ontwerpers exact laten berekenen. In jouw persoonlijke advies maken we voor je inzichtelijk wat zonnestroom voor jou kan betekenen, en bij Sungevity maken we de overstap graag gemakkelijk en simpel. Je vult je gegevens in, en één van onze medewerkers zal je aan de hand daarvan even kort bellen om jouw voorkeuren en bijzonderheden te bespreken. Onze ontwerpers gaan vervolgens voor je aan de slag, en verzamelen alle berekeningen in het advies. Daarnaast krijg je telefonisch een uitgebreid advies, en kun je al je vragen stellen aan onze specialist die je helpt met de overstap naar zonnestroom.

Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie. Zo ben je ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven!

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Friesland
Zonnepanelen Drenthe

Ontdek hoeveel je kan besparen