Zonnepanelen Friesland

Bij Sungevity werken we met een landelijk netwerk van lokale installateurs. Zo kunnen we ook in Friesland onze klanten goed en snel helpen met het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Sungevity combineert het gemak van de online iQuote met lokale service en de kwaliteit van gecertificeerde installateurs. We hebben al zonnesystemen gerealiseerd in onder andere Heerenveen, Leeuwarden, Langweer en Sneek. Bekijk op onze pagina installatie zonnepanelen om meer te weten te komen over hoe zonnepanelen geïnstalleerd worden. Uiteraard hebben we in Friesland ook klanten die zonnepanelen hebben aangeschaft via Sungevity, en je graag meer vertellen over ons en hun ervaringen met de zonnepanelen.

Hoog aantal zonuren

Friesland staat bekend om het hoge aantal zonuren. Dit is gunstig voor de kilowattuurproductie en de terugverdientijd. Uit recent onderzoek van SolarCare kwam naar voren dat de opbrengstfactor in Friesland de op een na hoogste is van alle provincies in Nederland. Lees ook het volledige artikel op Energiebusiness.

Subsidie Zonnepanelen Friesland

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een impuls te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kun je daarnaast controleren of dat er op dit moment een lokale subsidie voor je gemeente is. Zoals je kunt zien, zijn er op dit moment geen lokale subsidies in Friesland. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem interessant.

Btw-voordeel

Wanneer jij jezelf aanmerkt als btw-ondernemer, kun je de btw op de aanschaf van je zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees meer over het btw voordeel.

Verlaagd btw-tarief

Je profiteert van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd om de bouwsector een impuls te geven. De regeling loopt tot 1 januari 2015. Het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen is slechts 6% in plaats van 21%.

Duurzaamheidslening zonnepanelen Friesland

De SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) biedt in verschillende gemeenten in Friesland een duurzaamheidslening aan. Hiervoor geldt dat het rentepercentage van de lening 3% lager ligt dan het actueel geldende tarief, met een minimaal rentetarief van 0,5%. Klik hier voor meer informatie en om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de duurzaamheidslening.

Waarom Sungevity?

Sungevity vindt het belangrijk dat jij de juiste informatie krijgt zodat je inhoudelijk een beslissing kan nemen of je zonnepanelen op jouw woning in Friesland wilt laten plaatsen. Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie. Zo ben je ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven!

Benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie kunnen betekenen? Onze zonnepanelen adviseurs van Sungevity kunnen je haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Friesland. Vraag nu gratis en vrijblijvend een advies aan.

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Drenthe
Zonnepanelen Groningen

Ontdek hoeveel je kan besparen