Zonnepanelen Amsterdam

Sungevity is een landelijke partij, gevestigd in Amsterdam-Noord, die inmiddels al honderden huishoudens heeft geholpen met het overstappen naar zonnestroom. Je kunt gerust eens langskomen voor een kopje koffie bij ons op kantoor, mocht je in de buurt zijn.

Stel, je woont in Amsterdam en je speelt met de gedachte om zonnepanelen aan te schaffen. Welke informatie is dan relevant voor jou?

Amsterdam; zonnehoofdstad van Nederland

Wist je dat Amsterdam dé zonnehoofdstad is van Nederland? Met 2.300 zonnesystemen en inmiddels ruim 16.000 wattpiek geïnstalleerd is Amsterdam koploper op het gebied van zonnestroom. Met onze ‘reversed graffiti actie’ heeft Sungevity hier aandacht voor gegenereerd. Deze actie vond 1 dag vóór de wereldwijde Earth Hour-actie van het Wereld Natuur Fonds plaats.

Subsidie Zonnepanelen Amsterdam

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een impuls te geven, en is sinds 8 augustus 2013 uitgeput. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen. Hieruit blijkt dat zonnepanelen inmiddels enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling zal worden ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kun je zien dat er op dit moment een lokale subsidie voor zonnepanelen in Amsterdam is. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant. Daarnaast is er op dit moment een btw-regeling actief, die je investering nóg interessanter maakt.

Btw-regeling

Wanneer jij jezelf laat aanmerken als btw-ondernemer, kun je de btw op de aanschaf en installatie van uw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientijd zo’n 1,5 jaar verkort. Mooi meegenomen! Lees meer over hoe je precies gebruik kan maken van dit btw-voordeel. Sungevity heeft een samenwerking met MTH Accountants zodat je in de administratieve handelingen volledig kan worden ontzorgd.

Duurzaamheidslening zonnepanelen Amsterdam

De SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) biedt in verschillende gemeenten van Nederland een Duurzaamheidslening aan. Op dit moment biedt de gemeente Amsterdam dit helaas niet (meer) aan.

Energiebespaarlening

Het is mogelijk om je zonnesysteem te financieren met behulp van de Energiebespaarlening. De belangrijkste kenmerken van deze lening zijn:

  • Het is een annuïteitenlening
  • Van de lening kan max. 75% gebruikt worden voor de financiering van zonnepanelen.
  • Je kunt minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,- lenen.
  • Looptijd van 7 tot 15 jaar met vaste rente.
  • Boetevrij aflossen en geen afsluitkosten.

Op de website van de Energiebespaarlening vind je alle informatie.

Waarom Sungevity?

Sungevity vindt het belangrijk dat jij de juiste informatie krijgt zodat je inhoudelijk een beslissing kan nemen of je zonnepanelen op je woning in Amsterdam wilt laten plaatsen. Sungevity onderscheidt zich onder andere in de kilowattuurgarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie. Dit komt voort uit het gegeven dat de productie van zonnepanelen vaak te positief wordt voorgespiegeld.

Benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie kunnen betekenen? Onze zonnepanelen adviseurs van Sungevity kunnen je haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Amsterdam. Vraag nu vrijblijvend een advies op maat aan!

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Almere
Zonnepanelen Haarlem
Zonnepanelen Utrecht

Ontdek hoeveel je kan besparen