Doe de dakscan

Samen woningen verduurzamen met zonnepanelen

Woningcorporaties staan voor de uitdaging om te verduurzamen. Daarvoor zijn partners nodig die kijken naar de langere termijn. Sungevity helpt graag met zonnepanelen, waar huurders direct van profiteren.

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in!

Ben je een huurder op zoek naar informatie? Klik dan hier

In 2030 moet de gehele woonvoorraad op energielabel B zitten en in 2050 zelfs volledig klimaatneutraal zijn. Om deze doelen te halen, is nu beweging nodig. Maar waar te beginnen? Zonnepanelen zijn een slimme eerste stap, omdat de huurder direct voordeel ziet in de vorm van een lagere energierekening. Zo creëren we samen draagvlak voor verdere verduurzaming.

Volledige ontzorging

Sungevity werkt al jaren samen met diverse corporaties en vastgoedinvesteerders. Het belangrijkste aspect hierbij is de volledige ontzorging. Als missiegedreven organisatie gaan wij voor een duurzame langetermijnrelatie. Wij zijn dus niet klaar als de panelen op het dak liggen, maar blijven ook in de jaren daarna nog service verlenen.

Deze organisaties haakten al aan bij onze missie:

 

 

Testimonial

“Wij hebben voor Sungevity gekozen, omdat het een bedrijf is met een positieve, mooie drive. Waarom een organisatie doet wat ze doet is voor ons heel belangrijk. Sungevity is er ontzettend goed in om op een pakkende manier te brengen waar zij voor staan.”

Paul Duyn, Projectleider Vastgoedbeheer Woonwaard

 

Hoe krijg je je huurders enthousiast over zonnestroom? Daar zorgen wij voor. We gaan de wijk in om elke huurder persoonlijk te spreken én we organiseren een Open Dak. Onze klantgerichte aanpak zorgt voor hoge deelnamecijfers: meer dan 60% doet mee. 

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in!

Onze dienstverlening:

 • Productkeuze: wij bieden zonnepanelen, omvormers en andere toebehoren aan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en uitgebreide garanties.
  Lees meer →
 • Installatie: wij zijn trotse bezitter van het Zonnekeur-certificaat en controleren dagelijks onze installateurs om kwaliteit en veiligheid te verzekeren.
  Lees meer →
 • Enthousiaste huurders: verschillende groepen bewoners of huurders aanspreken, is een vak apart. Onze specialisten doen dit al jaren en gaan graag de wijk in.
  Lees meer →
 • Geen verrassingen: ontzorging betekent ook dat wij er zijn als het misgaat of als er complexe aanvraag speelt. Zonder bijkomende kosten. Ook kunnen we de voorspelde opbrengst voor 10 jaar garanderen.
  Lees meer →
 • Monitoring en nazorg: Jaren na dato nog steeds professioneel contact verwachten en de systemen monitoren? Wij begrijpen de langetermijnscope en checken elk systeem nauwlettend. Omdat Sungevity onderdeel is van de ENGIE-groep, blijft continuïteit ook in de toekomst gewaarborgd.
  Lees meer →

Van Rooftop Revolutie naar Huurdakrevolutie

Sungevity werd opgericht door Roebyem Anders, tevens oprichter van de Stichting Huurdakrevolutie. Deze onafhankelijke stichting helpt de verduurzaming bij woningcorporaties te versnellen door kennisdeling. Toen Roebyem de Huurdakrevolutie begon, hadden slechts 2% van de huurwoningen zonnepanelen, tegenover 10% particuliere woningen. In de afgelopen twee jaar heeft de huurdakrevolutie de achterstand ingehaald! Eind 2020 heeft 10% van de woningcorporatiehuurdaken zonnepanelen.

Blik op de toekomst

Sungevity is een missiegedreven bedrijf. Ons doel is om zonne-energie de norm te maken, om klimaatverandering tegen te gaan. Wij kijken daarom naar de lange termijn: een duurzame toekomst. 

De mensen achter Sungevity

Onze mensen maken Sungevity echt Sungevity. Ontmoet het team achter Sungevity óf maak live kennis onder het genot van een kopje koffie.

Ontmoet het team

Samenwerken? Neem contact met ons op!