Groen dak met MobiRoof

Altijd al een groen dak willen hebben? MobiRoof is een snelle, praktische oplossing. Het kant-en-klaar systeem van sedumcassettes klik je eenvoudig aan elkaar en is direct te plaatsen op uw tuinhuisje, garage, carport of berging. Het unieke lichtgewicht cassettesysteem is beplant met verschillende soorten sedumplanten en voorzien van een speciaal substraat voor drainage en opslag van regenwater. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat de cassettes herplaatsbaar zijn, waardoor het volledig naar wens kan worden ingericht. Het systeem is geschikt voor bijna ieder plat dak en daken met een helling tot 10 graden. 

Waarom MobiRoof?
     -  Isolerende werking zowel in de zomer als in de winter
     -  Zorgt voor een beter rendement van zonnepanelen
     -  Ontlast het rioleringssysteem bij regenval
     -  Zorgt voor zuivering van regenwater
     -  Draagt bij aan vermindering van CO2 en verbetering van biodiversiteit

Hoe werkt het? 
MobiRoof-cassettes kun je eenvoudig zelf aan elkaar klikken en op het dak te plaatsen. Één cassette is 54 x 54 x 9 cm breed, weegt ongeveer 8 kg en er passen 3,4 cassettes in 1 m².  Bouwkundige aanpassingen zijn meestal niet nodig. Zorg wel voor een wortelwerende ondergrond. De cassettes zijn onderhoudsvriendelijk: snoei één keer per jaar de planten en laat de besnoeiing liggen, dit bevordert doorgroei.  Meer weten? Lees hier de FAQ.

Prijs en subsidie
Een cassette kost €19,95 inclusief BTW. Vanaf 40 stuks geldt gratis verzending, daaronder gelden transportkosten van €50 inclusief BTW. Omdat een groen dak piekbelasting van het riool tegengaat, geven veel gemeenten subsidies. U kunt de subsidiemogelijkheden vinden op deze website