Warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt je woning op een duurzame manier. Door de stijgende gasprijzen en met de huidige subsidie kiezen steeds meer mensen voor een warmtepomp. De geschiktheid van jouw woning hangt af van de mate van isolatie en het type afgiftesysteem. We geven je graag een eerlijk advies over de mogelijkheden!

Welke warmtepompen biedt Sungevity aan?

Een hybride warmtepomp gebruikt twee warmtebronnen. De Elga warmtepomp verwarmt met de buitenlucht en de cv- ketel. De cv-ketel springt alleen bij voor warm tapwater en wanneer het buiten heel koud is. Zo ben je er altijd zeker van dat je huis warm wordt. Het is een toegankelijke eerste stap naar volledig elektrisch verwarmen, dat op dit moment voor veel mensen nog te duur of te ingrijpend is.

Een volledig elektrische warmtepomp heeft geen cv-ketel nodig. Deze warmtepomp verwarmt niet alleen de woning, maar zorgt ook voor warm water voor bijvoorbeeld de douche. Niet elke woning is hier echter geschikt voor. Een woning moet een laag afgiftesysteem hebben en goed geïsoleerd zijn. Sungevity biedt de Loria aan in verschillende formaten.

Sungevity Powering Your Lives With Sunshine 3

Kosten en besparing

Wat kost een warmtepomp?
Dit verschilt per type warmtepomp en de hoogte van de subsidie. De standaardinstallatie van de Elga hybride warmtepomp kost €4.595 en na aftrek van de subsidie €2.895.
De investering bij een all-electric warmtepomp is hoger dan bij een hybride, maar de besparing is bij all-electric ook hoger.

Waarom krijg ik eerst een indicatieve offerte?
Omdat iedere woning anders is, komen er in sommige woningen kosten bij. Je kunt denken aan extra leidingwerk of diamantboren door dikke muren. In de indicatieve offerte wordt aangegeven wat binnen de standaardinstallatie valt en welke kosten er eventueel bij kunnen komen. Dit wordt vastgesteld na de technische schouw bij je thuis. Daarna maak je je definitieve beslissing.

Welke subsidie kan ik aanvragen?
Begin 2019 is de subsidie voor de Elga hybride warmtepomp vastgesteld op €1.700. Je kunt actuele subsidie-informatie bekijken op: https://www.energiesubsidiewijzer.nl/.

Sungevity Icon Save Money Orange

Veelgestelde vragen over de besparing

Waar hangt de besparing vanaf?
- Het type woning (oppervlakte en mate van isolatie)
- Eigenschappen cv-ketel (bij hybride)
- Het verwarmingssysteem (lage of hoge temperatuur)
- Luchttemperaturen gedurende het stookseizoen
- Gewenste afgiftetemperatuur
- Of de warmtepomp op stroom van je zonnepanelen kan draaien

Waarom verschillen de rendementen bij verschillende aanbieders?
Ten eerste omdat het rendement deels afhankelijk van subjectieve factoren, zoals je stookgedrag en hoe streng de winter is. Ten tweede gebruiken wij een professionele tool van Techneco, die een goede indicatie van het rendement berekend. Als je woning niet goed genoeg geïsoleerd is of je gasverbruik laag is, dan kan een (bepaald type) warmtepomp niet rendabel zijn. In dat geval zullen we een warmtepomp afraden. Hier zijn wij altijd eerlijk over.

Is mijn besparing hoger met zonnepanelen?
Ja, als je voldoende stroom opwekt met je zonnepanelen voor je eigen verbruik inclusief de warmtepomp. Dit komt omdat de stroom van je eigen zonnepanelen goedkoper is dan stroom van het net.

Webshop Besparing

Is mijn woning geschikt?

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?
Op basis van de vragenlijst die we je toe sturen, kunnen we je daar bijna 100% zekerheid over geven. Na de technische schouw, waarbij een lokale installateur bij jou thuis langskomt, weet je het zeker. Goed om te weten: bij een hybride warmtepomp is de woning eerder geschikt dan als je helemaal van het gas af wilt. In dat laatste geval moet je woning aan meer voorwaarden voldoen.

Wat zijn de meest ideale omstandigheden voor een warmtepomp?
Een woning met lage temperatuurverwarming (meestal vloerverwarming), die redelijk tot goed geïsoleerd is en zo recent mogelijk gebouwd is. Hoe beter je woning daarop scoort, hoe efficiënter een warmtepomp werkt.

Ik heb wel eens gehoord dat een warmtepomp een huis niet warm krijgt?
Dat kan voorkomen bij volledig elektrische warmtepompen in woningen die niet goed geïsoleerd zijn. Bij hybride warmtepompen loop je dat risico niet, omdat de cv-ketel bijspringt als dat nodig is. Bij de Elga hybride warmtepomp zit je dus altijd in een warme woning. Bij een volledig elektrische ook, als je woning daar tenminste geschikt voor is. Daar geven wij altijd een eerlijk advies over.

Michaelwp

buttonwarmtepompadviesdef.png#asset:11412


Kan ik niet beter wachten met de aanschaf van een warmtepomp?

Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Maar waar wil je op wachten? De gasprijzen worden alleen maar hoger en de subsidies mogelijkerwijs alleen maar lager. Warmtepompen bestaan al 25 jaar en de techniek is bewezen. Het kan zo zijn dat gemeenten met een voorstel komen. Dit kan voordeliger zijn. Helaas zijn dit wel langzame en langlopende trajecten en het is ook geen maatwerk. In dit soort trajecten moet iedereen hetzelfde afnemen.

Hoe werkt de installatie?

Hoe lang duurt de installatie?
De installatie is binnen een dag gedaan.

Wie komt er installeren?
Wij werken met een netwerk van Techneco installatiepartners die in heel Nederland zitten.

Waar zet je de buitenunit neer?
Bijvoorbeeld aan de zijkant van je huis, bij een schuurtje, in een buitenkast of op een plat dak van bijvoorbeeld een aanbouw. De installateur kijkt met jou naar de beste plek. Daarbij wordt rekening gehouden met geluid en trillingen.

Hoeveel Besparen

Omgevingslucht als warmtebron

Voordelen

  • Overal in onbeperkte mate voorhanden
  • Lage aanschaf- en installatiekosten
  • Toepasbaar in bijna elke situatie

Wat zijn andere warmtebronnen?

  • Grondwater: deze warmtebron is bijna alleen mogelijk in nieuwbouw omdat het een zeer ingrijpende installatie is.
  • Ventilatielucht: dit is meestal niet mogelijk in particuliere woningen omdat er niet voldoende ventilatielucht aanwezig is
Elga

Hoe verloopt je aanvraag?

  1. Klik op 'Gratis warmtepomp advies'
  2. Je ontvangt een vragenlijst met woningspecifieke vragen
  3. Wij sturen een eerlijk advies met een indicatieve offerte
  4. Je plant een technische schouw aan huis in voor een definitieve offerte.