Volledig elektrische warmtepomp

Wil je helemaal van het gas af? Dan is een volledig elektrische warmtepomp de oplossing! Sungevity biedt de Loria warmtepomp aan. Deze warmtepomp werkt in goed geïsoleerde woningen met een laag afgiftesysteem en is geschikt voor bijna elk gasverbruik. Het opslagvat voor warm water is in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo is er altijd een type is dat bij jouw situatie past. Wij geven je graag een eerlijk advies!

buttonwarmtepompadviesdef.png#asset:11412

Hoe verloopt je aanvraag?

 1. Klik op 'Gratis warmtepomp advies'
 2. Je ontvangt een vragenlijst met woningspecifieke vragen
 3. Wij sturen een eerlijk advies met een indicatieve offerte
 4. Je plant een technische schouw aan huis in voor een definitieve offerte.

Waarom een Loria warmtepomp?

Met deze volledig elektrische warmtepomp verwarm je je woning zonder gas!

 • Geen cv-ketel of stadsverwarming nodig
 • Compact ontwerp
 • Hoge subsidie
 • Verschillende maten boilervaten
 • Weinig onderhoud nodig
 • Werkt bij temperaturen tot -20 graden Celsius
 • 2-zoneregeling en weersafhankelijke regeling mogelijk
 • Kleinere en stillere buitenunits
 • Energielabel A++
Coppia Passaggio

Wanneer is mijn woning geschikt?

Bij een volledig elektrische warmtepomp moet je woning aan een aantal eisen voldoen om je woning warm te houden en de warmtepomp efficiënt te laten werken. De woning moet in ieder geval heel goed geïsoleerd zijn, zeker wanneer deze ouder is. Ook moet er lage temperatuurverwarming zijn, zoals vloerverwarming. Het liefst in alle ruimtes. Voldoet je woning hier nog niet aan? Isoleer je woning dan eerst beter, of ga voor een hybride warmtepomp.

Loria

Wat kost de Loria warmtepomp?

Wat kost een warmtepomp? De standaardinstallatie van de Loria elektrische warmtepomp is afhankelijk van veel factoren, zoals de grootte van het systeem, jouw gasverbruik en de meerwerkkosten. Een technische schouw thuis is nodig om een prijs te kunnen geven. Reken op een bedrag tussen €5.000 en €10.000.

Welke subsidie kan ik aanvragen? Begin 2019 is de subsidie voor de Elga hybride warmtepomp vastgesteld op €1.700. Je kunt actuele subsidie-informatie bekijken op: https://www.energiesubsidiewijzer.nl/.

Adviesbuttonwp.png#asset:11170

Verschil met hybride warmtepomp

Met een volledig elektrische warmtepomp is 'nul-op-de-meter' mogelijk in combinatie met zonnepanelen. De Loria elektrische warmtepomp zorgt namelijk voor alle warmte via elektriciteit, dus er is geen cv-ketel of stadsverwarming meer nodig. Het systeem is in verschillende groottes verkrijgbaar en toepasbaar bij een hoog gasverbruik. Het is wel belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is en een laag afgiftesysteem heeft, zoals vloerverwarming.

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel, waardoor je nog wel een gasaansluiting nodig hebt. De Elga hybride warmtepomp is efficiënt tot een gasverbruik van 3500 m³ per jaar. Ook kan dit systeem werken in woningen met radiatoren, mits er voldoende isolatie is.

buttonwarmtepompadviesdef.png#asset:11412

Onderhoud & garanties

Onderhoud Loria
Het onderhoud is vergelijkbaar met een cv-ketel. De waterdruk moet op peil worden gehouden en het apparaat moet schoon worden gehouden. Wij raden aan om een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten.

Wat zijn de garanties op de Loria
2 jaar op volledige werking en 5 jaar op de onderdelen.

Maakt de Loria geluid?
Net als bij de hybride warmtepomp, is de binnenunit zo goed als stil. In de buitenunit zitten de compressor en ventilator. Deze maken geluid. Het geluidsniveau valt mee, maar een belangrijk verschil is wel dat de Loria ook tapwater maakt en de Loria dus niet alleen in het stooksseizoen, maar ook daarbuiten geluid zal maken. Het geluidsvermogen van de Loria ligt afhankelijk van de modus en grootte rond de 62 dB(a) en de geluidsdruk op 5 meter rond de 47 dB(a). Dit geluid is qua volume vergelijkbaar met een koelkast die aanslaat of een airco. Er zijn ook geluidsdempende ombouwkasten te koop.

Hoeveel Besparen
Ontdek hoeveel je kan besparen