Doe de dakscan

Hoe werkt de installatie?

Hier leest u precies hoe de installatie in z’n werk gaat.

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in!

Zonnepanelen installeren lijkt een enorme klus, maar voor onze installateurs is het dagelijkse kost. Zij zijn gekwalificeerd en werken volgens de strengste veiligheidseisen. U kunt de installatie dus met een gerust hart aan hun overlaten. Daarnaast zorgen onze projectmanagers ervoor dat alle huurders goed voorbereid zijn op de installatie en sturen zij bij waar nodig.

Installatie zonnepanelen op het dak

We bevestigen de panelen niet op de dakbedekking zelf, maar op uitvoerig getest montagemateriaal dat op de dakconstructie rust. Daardoor is het risico op schade of lekkage minimaal. Bij schuin pannendak plaatsen onze installateurs haken onder de dakpannen. Op die haken worden rails gemonteerd, zodat de panelen boven het pannendak komen te liggen. Op platte daken worden de zonnepanelen meestal in metalen profielen geplaatst, zodat ze schuin op het dak komen te staan. De profielen worden niet vastgeschroefd in het dak om lekkages te voorkomen. Ballasttegels zorgen ervoor dat het zonnesysteem stevig vaststaat.

Plaatsing omvormers

Tijdens de installatie van de zonnepanelen installeert een andere monteur binnen de omvormer. Dat gebeurt meestal in de CV-ruimte of in een was- of bergruimte. We trekken een kabel van de zonnepanelen naar de omvormer en leggen een leiding aan naar de meterkast. Het zonnestroomsysteem moet voor de veiligheid via een aparte leiding aangesloten worden op een vrije groep in de meterkast. Als er geen vrije groep beschikbaar is, maken we er één extra.

Controle en monitoring zonnesysteem

De installatie begint te werken als alle stekkers zijn aangesloten en er zonlicht op de panelen valt. Op het display van de omvormer kunnen de huurders zien wat de zonnepanelen opbrengen. Extra handig: als eigenaar van het zonnesysteem kunt u met onze online monitoring in één oogopslag zien wat uw systeem opwekt én hoeveel stroom uw huurders verbruiken. Zo bent u altijd op de hoogte van de prestaties van uw systeem. De monteur helpt de huurders graag bij het installeren van de monitoring.

Meer over monitoring en beheer

Heeft u nog vragen over de installatie?

We zetten de antwoorden op de meestgestelde vragen voor u op een rij.

 

Naar de antwoorden