Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Vluchtelingen helpen met installatie 226 zonnepanelen op dak The Student Hotel

Drie Syrische vluchtelingen die in hun thuisland elektricien waren, worden omgeschoold tot zonnepaneleninstallateur en gaan vanaf maandag 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid meehelpen met het installeren van 226 zonnepanelen op het dak van The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam.

Zonnepanelenspecialist Sungevity is samen met de Refugee Company dit initiatief gestart. Allebei zijn we sociale ondernemingen en willen we iets goeds doen voor de maatschappij. Met deze installatie valt dit perfect samen. Waar Sungevity de wereld schoner wil maken met zonnestroom, helpt de Refugee Company vluchtelingen aan een baan, legt Sungevity Nederland-oprichtster Roebyem Anders uit.

Mankracht is heel dichtbij

We waren bij The Student Hotel en daar was ook de Refugee Company gevestigd. We zijn gewoon naar binnen gelopen, en wat bleek: er waren zeker vluchtelingen die de nodige technische skills hebben en maar wat graag de handen uit de mouwen willen steken, beschrijft Anders de spontane totstandkoming van de samenwerking.

Ook de Refugee Company is blij met de samenwerking. Mede-directeur Fleur Bakker: We zien veel mensen met talenten die graag aan de slag willen. Ze hebben hier in Nederland alleen nog geen netwerk en aansluitende werkervaring. Bedrijven als Sungevity zijn waardevolle partners om hier verandering in te brengen!

Veiligheidscursus

Maar voordat de vluchtelingen het dak op mogen, moeten ze eerst een zogeheten VCA-cursus doen. Ze krijgen deze week een intensieve training rondom alle veiligheidseisen en moeten een examen afleggen. Ondanks dat de VCA-cursus in het Engels is - en dus een tikkeltje moeilijker voor de installateurs in sp̩ - zijn de heren ontzettend gemotiveerd hun VCA-certificaat te behalen.

Installatiebedrijf de Solar Store gaat de zonnepaneleninstallatie op het dak van The Student Hotel van maandag 10 oktober tot vrijdag 14 oktober uitvoeren.

Officieel teamlid

Mocht de installatie bij The Student Hotel een gouden samenwerking blijken, dan wil Sungevity de kersverse installateurs vaker inzetten. Voor goede en gemotiveerde krachten is altijd plek,۝ vertelt Anders. Als mission driven bedrijf investeren we graag in dit soort projecten. Wij betalen de training, veiligheidskleding en loonkosten. Dit is absoluut niet bedoeld als eenmalige actie. Wij staan te popelen om dit initiatief uit te breiden.

The Student Hotel wordt zonstation

De 226 zonnepanelen die de vluchtelingen op het dak van The Student Hotel gaan helpen installeren, zijn onderdeel van een collectief zonnedak. Amsterdammers in Oost konden dankzij een initiatief van energieco̦peratie Amsterdam Energie de zonnepanelen crowdfunden. Ook mensen die geen geschikt eigen dak hebben kunnen op deze manier toch investeren in schone en duurzame zonnestroom.

Ontdek hoeveel je kan besparen