Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Schooldakrevolutie in top 3 duurzame ideeën Greenchoice Energieprijs

De Schooldakrevolutie, een gezamelijk initiatief van onder meer Sungevity en Urgenda, is een van de drie initiatieven die volgens de jury duurzame energie dichtbij huis brengen. Op 6 september maakt Greenchoice in Den Haag de winnaar van de Energieprijs t.w.v. 1.000 euro bekend. De winnaar ontvangt ook een jaar lang ondersteuning van Greenchoice om het idee werkelijkheid te maken.

Schooldakrevolutie In 2020 moet minimaal 50% van de geschikte lege schooldaken omgetoverd zijn in groene stroomfabriekjes, vindt Stichting de Schooldakrevolutie. De stichting ziet zonnestroom op scholen als cruciale aanjager voor de overgang naar duurzame energie en duurzaamheid in brede zin.

Springplank

De Schooldakrevolutie wil het voor scholen of gemeenten eenvoudiger maken zonnepanelen op schooldaken te krijgen. Zonnepanelen brengen niet alleen de energierekening omlaag, maar vormen ook een springplank voor de tweede pilaar van de Schooldakrevolutie; de stimulering van educatieprogramma’s om leerlingen in een vroeg stadium te doordringen van het belang van duurzaamheid. De Schooldakrevolutie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, Sungevity, en NL2025 (DSM en Rabobank). Samen met gemeenten (onder andere Amsterdam, Rotterdam en Haarlemmermeer) en andere initiatieven die zich richten op scholen, wil de Schooldakrevolutie bereiken dat over vier jaar de helft van alle scholen verduurzaamd zijn.

Andere duurzame ideeën

De twee andere kanshebbers voor de zijn de Greenchoice Energieprijs zijn Upfall Shower, een douchesysteem dat 90% bespaart op water en energie, en res-outswitching dat met één druk op de knop onnodig stroomverbruik tegengaat.

Over de Greenchoice Energieprijs

Bij Greenchoice dromen ze ervan dat iedereen in Nederland baas wordt over zijn eigen energie. Middels de Energieprijs zoekt Greenchoice ideeën, startups, innovaties die daar écht bijdragen aan de energietransitie, landsbreed of gewoon in je eigen huishouden. Greenchoice en alle klanten (waar mogelijk) helpen het winnende idee werkelijkheid te maken.

Kijk voor meer informatie op www.schooldakrevolutie.nl.

 

 

 

 

Ontdek wat jij kunt besparen