Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Op Rotterdamse daken ruimte 1,5 miljoen zonnepanelen

Goed nieuws voor Rotterdam: er passen bijna 1,5 miljoen* zonnepanelen op de daken in de stad. Ondanks de grote hoeveelheid gestapelde woningen is 24 procent van de woningen in Rotterdam geschikt voor zonnepanelen. Deze nieuwe berekeningen zijn gemaakt met technologie die Sungevity gebruikt om het zonnepotentieel van alle gemeenten in Nederland te berekenen. Het doel? Zonnepanelen op alle huizen. De trend is er al: elke 6 minuten stapt er iemand in Nederland over op zonnestroom.

De Rooftop Revolutie is in volle gang: wij zien duidelijkdat mensen zich aansluiten bij de trend om zelf schone energie te produceren.Zo stapten het afgelopen jaar in Leidsche Rijn, een wijk in Utrecht, 102personen over op zonnestroom. Men zag het de buurman doen en wilde het ook.Zoiets willen we ook in Terbregge bereiken zegt Roebyem Anders, vice presidentvan zonnepanelenexpert Sungevity. Met zonnepanelen op de daken kunnen
huishoudens hun eigen schone stroom produceren, en bovendien onafhankelijkerzijn van de grote energieleveranciers.

Momenteel hebben ongeveer 350.000 huizen in Nederlandzonnepanelen en zonnestroom vult nog maar 1.5 % van de elektriciteitsbehoefte.We zien wel dat de groei sterk toeneemt: we verwachten dat in 2020 5 % van alleenergie in het land door zonnestroom geleverd zal worden, aldus Anders.

Ambassadeur van de zon

Solar ambassadeur Gertwim Biemans uit Terbregge heeft sinds begin 2015 zonnepanelen. Hij wil graag zo veel mogelijk mensen in Terbregge en omliggende wijken helpen om de overstap naar goedkope, groene zonnestroom te maken. Voor Gertwim was het belangrijk dat hij met zijn gezin een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Gertwim: We hebben in ongeveer een jaar ook ongeveer 1000 bespaard op onze energierekening!Ik zou het erg leuk vinden als we heel Terbregge en omstreken op deze manier aan de duurzame energie zouden kunnen krijgen.

Gaat het Maritiem Museum in Rotterdam solar?

Op steeds meer gebouwen komen dus zonnepanelen te liggen. Degemeente Rotterdam heeft met het ProgrammaDuurzaam 2015-2018 al mooie plannen, bijvoorbeeld 45000 huishoudens metzonnepanelen op het dak. Rotterdam kan verder haar steentje bijdragen doorpublieke gebouwen, zoals het Maritiem Museum, te bedekken met zonnepanelen. Hieronderziet u daarvoor een ontwerp van zonnepanelenexpert Sungevity. Volgens hun berekeningenpassen er 270 panelen op het dak. Hiermee wordt er jaarlijks 36 ton aan CO2bespaard. Dat staat gelijk aan 149.760kilometer autorijden.

Informatieavond

Woont u in Nesselande, Terbregge, Hillegersberg,Schiebroek of Molenlaankwartier en wilt u graag meer weten over zonnepanelen en
wat uw mogelijkheden zijn? Kom dan donderdag 23 juni naar een van de
informatieavonden.

1.Donderdag23 juni bij Gertwim Thuis: Willy den Oudenstraat 40, Terbregge. Start: 19:30uur.

2.Donderdag 23 juni op basisschool Het Tangram, Marchel
Duchampplein 801. Start: 19:30 uur.

Voor meer informatie:https://www.sungevity.nl/nesselandezon, ofhttps://www.sungevity.nl/terbr...

* Indicatie, volgens berekeningen van Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen