Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Gratis gezondheidscheck voor zonnepanelen gelanceerd tijdens de Nationale Klimaattop

In Nederland hebben ongeveer 100.000 voorlopers op het gebied zonnestroom geen manier om te controleren of hun zonnesysteem goed werkt. Dat is zonde, er kunnen systemen zijn die onnodig minder produceren. Daarom lanceerde zonnepanelenleverancier Sungevity op de Nationale Klimaattop een gratis gezondheidscheck voor zonnepanelen.

Dit gebeurde in het bijzijn van minister-president Mark Rutte. Vanaf vandaag kunnen ook eigenaren van oudere systemen altijd een vinger aan de pols houden. Naar schatting gaat het om een kwart van alle genstalleerde zonnesystemen.

Save our Solar

De gezondheidscheck bestaat uit twee services: een online monitoring en een uitgebreide onderhoudsbeurt. Onder het motto Save our Solar, oftewel SOS, willen we de solar pioniers de juiste tools bieden om zo goed mogelijk van hun zonnepanelen gebruik te maken. Want iedere straal telt,۪ aldus Roebyem Anders, mede-oprichter Sungevity International.


PaneelPrestatieSelf-Check

Het eerste onderdeel van de gezondheidscheck voor zonnepanelen is de online monitoring. Eigenaren van wie de zonnepanelen noch door een eigen monitoringssysteem noch door een externe partij in de gaten gehouden worden, kunnen via smartphone, tablet of laptop hiervan gebruikmaken. Hiermee kan de productie en het verbruik van energie online en kosteloos in de gaten gehouden worden.

Solar Onderhoudsservice

De tweede mogelijke check is de Solar Onderhoudsservice waarbij monteurs van Sungevity tegen betaling uitgebreid controleren of het systeem nog goed en veilig functioneert. Indien nodig worden onderdelen vervangen of gerepareerd en na afloop ontvangt de klant een rapportage. Zo kunnen ook oudere zonnesystemen weer optimaal zonnestroom opwekken.

Eenvoudig online aanmelden

De gezondheidscheck voor zonnepanelen is - mits technisch mogelijk - voor iedereen beschikbaar, ongeacht de eerdere installatiepartner. Via de website www.sungevity.nl/sos kunnen zonnepanelenbezitters zich aanmelden voor deze service.

Ontdek hoeveel je kan besparen