Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Gelezen in De Telegraaf: Roebyem Anders (47) wil overal zonne-energie

Afgelopen zaterdag 3 september stond onze oprichter Roebyem Anders in De Telegraaf, lees hier het artikel terug.

Ze gaan linksaf waar de ander rechts gaat en zeggen B waar de massa voor A gaat. Vrije geesten doen het net even anders.

\Sinds mijn studententijd ben ik gefascineerd door verbetering van het milieu, voornamelijk door zonne-energie. De zon gaat elke dag voor niets op en het is simpel om die energie te gebruiken.

Nu is milieubewustzijn redelijk populair, maar op dat moment was ik een van de weinigen die beseften dat we heel onverstandig met deze aarde omgaan. Daaraan wilde ik iets doen.

Ik hoopte voor verbetering te zorgen door het beleid te veranderen. Dat viel me tegen. Als individu zie je niet goed watje invloed precies is. Daarnaast duurt het erg lang voordat je resultaten van beleidsvoering ziet.

Daarna begon ik bij BP dat op dat moment in zonne-energie investeerde. Ik probeerde bij een groot bedrijf met veel mogelijkheden een verandering in gang te zetten. Acht jaar later, na wisselend leiderschap, stopte BP met zonne-energie. Toen besloot ik voor mezelf te beginnen. Bijna vijf jaar geleden zette ik samen met vier anderen Zonline op. Een online bedrijf dat met aandacht voor de klant zonnepanelen verkoopt.

Geen gedoe met een adviseur die het dak op moet, maar dankzij onze software weet je meteen wat panelen op je dak opleveren. De mensen met wie ik het bedrijf begon, zijn inmiddels verder gegaan met andere projecten, maar voor mij is het nog niet klaar.

Onze missie, een Rooftop Revolution ontketenen, is net begonnen. Inmiddels is Zonline een deel van Sungevity, een Amerikaans bedrijf met diezelfde klantgerichte aanpak.

Ik geloof dat die persoonlijke aandacht ervoor zorgt dat mensen net zo enthousiast worden over zonne-energie als ik. Daar haal ik veel voldoening uit en dat geef ik graag door. Mijn ultieme droom is om alle daken van ons land te bedekken met zonnepanelen."

Ontdek hoeveel je kan besparen