Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Sungevity’s Roebyem Anders spreker bij afsluiting Energiedialoog

Op maandag 4 juli vond de afsluiting plaats van de Landelijke Energiedialoog in Arnhem. De overheid organiseerde deze bijeenkomst om input te verzamelen op het plan om tot 2023 het aandeel van duurzame energie naar 16 procent te verhogen. Sungevity was aanwezig.

Roebyem Anders, Vice President Global Brand van Sungevity, was een van de vier sprekers. Zij had het onder andere over de ruim 300.000 huishoudens in Nederland die zonnepanelen hebben, dat zich kan vertalen in ongeveer 9000 banen en bijna 2 miljard omzet. Volgens Anders is de salderingsregeling de belangrijkste factor voor deze groei. Ze drukte minister Kamp dan ook op het hart dat het cruciaal is om deze regeling ook na 2020 te behouden.

Woonwijken volledig op duurzame energie aangesloten

Tijdens het programma hield minister Kamp van Economische Zaken een interview met aanwezige schoolkinderen uit groep 7 en 8. Hij gaf aan hij aan een wet werkt waardoor netbeheerders en gemeenten in de toekomst nieuwbouwwijken kunnen neerzetten die geen gebruik meer maken van gas, maar helemaal zijn aangesloten op duurzame energie. Op het NOS-nieuws van maandagavond was hij wel iets terughoudend: "We moeten er wel voor zorgen dat onze economie blijft draaien, dat de huizen ook 's winters warm blijven, dus het moet wel op een verstandige en verantwoorde manier gebeuren."

Tijd voor actie

Roebyem Anders: “Het is goed dat de overheid dit soort bijeenkomsten organiseert en luistert naar de betrokken partijen bij het Energieakkoord. Nadat minister Kamp iedereen heeft gehoord is hij nu aan zet om ook echt tot actie te komen. Ik ben benieuwd!”

Ontdek hoeveel je kan besparen