Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

NLE breidt aantal laadstations voor elektrische auto's uit

Eerste laadplek van energiebedrijf langs A13 officieel geopend

Rotterdam, 8 september 2016 - De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) breidt het aantal snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen uit. Dat zei CEO Harald Swinkels donderdag 8 september bij de opening van het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto۪s langs de A13 bij Delft.

De nieuwe laadstations komen onder andere te liggen aan de A4 bij Leiderdorp en aan de A2 bij Beesd. NLE is het bedrijf is de eerste en enige energieleverancier die eigen laadstations opent langs de snelwegen.

Harald Swinkels, oprichter en CEO van NLE, wil met de stations het elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling brengen. Onze ambitie is om een vertrouwd beeld langs de Nederlandse snelwegen te zijn en onze positie in te nemen als dienstverlener van elektrisch vervoer. Op deze manier hopen we het elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken.

Feestelijk
Het snellaadstation bij de A13 werd donderdag feestelijk geopend door Harald Swinkels enwethouder Piet Melzer van Duurzame Mobiliteit in Pijnacker-Nootdorp, die samen de eerste ladinguitvoerden. Automobilistenmogen ter gelegenheid van de opening in de eerste week (8 tot en met 15 september) gratis opladen.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto's tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten hun voertuig zo'n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu 's nachts thuis volledig op.

Zonnepanelen
Op het dak van het snellaadstation zijn door zonnepanelenspecialist Sungevity 39 zonnepanelen aangebracht. Hiermee wordt jaarlijks genoeg schone zonnestroom opgewekt om 57.400 kilometer volledig elektrisch te rijden.

De NLE-stations worden ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen.

Over NLE
De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) is de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland.Het uitdagen en scherp houden van traditionele markten en marktpartijen is de bestaansreden van het bedrijf. In het najaar van 2016 maakt NLE zich op om ook de markt voor triple play (internet, tv en bellen) op te schudden. Daarnaast ontwikkelt en exploiteert het bedrijf al enige tijd vooruitstrevende producten en diensten zoals slimme thermostaten en apps, solarconcepten en elektrische mobiliteit.

Ontdek hoeveel je kan besparen