Collectieve Inkoop Zonnepanelen Vereniging Eigen Huis

Op elk geschikt dak schone zonnestroom opwekken en zo mensen helpen besparen op hun energierekening. Daarnaar streven Vereniging Eigen Huis en Sungevity met een bijzonder aanbod voor collectieve inkoop van zonnepanelen.

Wat houdt dit aanbod voor Vereniging Eigen Huis in?

Sungevity biedt een zonnestroomsysteem van topklasse aan tegen een bijzonder scherpe prijs, speciaal voor deelnemers van Vereniging Eigen Huis. Door collectief in te kopen, kunnen wij deze scherpe prijs mogelijk maken. Het systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal. Ook de installatie en monitoring zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief 10 jaar installatiegarantie.

Om welke zonnepanelen en overige producten gaat het?

Standaard in het pakket zitten zwarte, monokristallijne panelen van het merk Ulica met een 320 Wattpiek vermogen. Wil je een upgrade, dan kun je ook kiezen voor panelen met 355 Wattpiek vermogen. Hiervoor geldt een vaste meerprijs van € 37,- per paneel.

De standaard omvormer is van het merk SolaX. Deze werkt met een seriegeschakeld systeem. Wil je een parallel geschakeld systeem? Dan is de Solar Edge omvormer voor je geselecteerd. Aan deze optie zijn meerwerkkosten verbonden van circa € 79,- tot € 99,- per paneel.

Het montagemateriaal is natuurlijk net zo belangrijk als de andere onderdelen. Wij gebruiken daarom Esdec ClickFit voor schuine daken en Esdec FlatFit voor platte daken. Deze materialen zijn uitvoerig zijn getest op kwaliteit en duurzaamheid.

Hoe weet ik van wat voor kwaliteit deze producten zijn?

Vereniging Eigen Huis en Sungevity vinden het belangrijk dat producten van goede kwaliteit zijn. De zonnepanelen en toebehoren voldoen dan ook aan strenge eisen op het gebied van productkwaliteit, financiële stabiliteit van de producent (tier 1), de impact op het milieu en de arbeidsomstandigheden. Onze kwaliteit wordt onderbouwd door verschillende onafhankelijke instanties, waarvan je hieronder een aantal logo’s ziet.

 

 

Hoe werkt het?

Sungevity maakt zonnestroom leuk en makkelijk. Jij kiest voor zonnepanelen, wij doen de rest. Samen doorlopen we deze stappen, nadat je het aanbod van Vereniging Eigen Huis hebt geaccepteerd.

Wat zijn meerwerkkosten?

We brengen meerwerkkosten in rekening voor handelingen of materialen die buiten het standaardpakket vallen, maar die wel nodig zijn om het zonne-energiesysteem op jouw dak te laten werken. Denk aan graafwerkzaamheden, verlenging van het kabeltraject, extra bevestigingsmateriaal, veiligheidsmaatregelen voor op het dak of in de meterkast en extra service zoals BTW teruggave. Als er in jouw situatie meerwerkkosten nodig zijn, krijg je dit vooraf te zien. In jouw persoonlijke schouwrapport zie je precies waar deze kosten voor worden gemaakt.

Hoe werkt de BTW teruggave?

De BTW die je betaalt over de aankoop en installatie van je zonnepanelen kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Daarmee krijg je 21% van het totaalbedrag terug. Dat is al snel € 1.000,-!

Voor de teruggave moet je je aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer. Als particulier kun je namelijk geen BTW terugvragen. Geen zin in gedoe? Wij regelen het voor je, voor € 130,-. We nemen alle handelingen, aangiften en correspondentie op ons. We houden je op de hoogte van de vooruitgang en als er iets aan de hand is met de Belastingdienst lossen we het voor je op.

Wie of wat is Sungevity?

Wij zijn een bedrijf met een missie: op elk geschikt dak zonnestroom opwekken. Want een duurzame wereld realiseren we liever vandaag dan morgen. Met 180 medewerkers bouwen wij gepassioneerd aan Generatie Zon in Nederland en België. We hielpen al meer dan 23.000 huizenbezitters en huurders van woning- en vastgoedcorporaties. Nu is de beurt aan Vereniging Eigen Huis. Wij rusten pas als er geen enkel naakt dak meer over is.

Sungevity is in 2012 ontstaan als tegenreactie op valse beloftes in de zonnepanelenmarkt. Wij geloven namelijk dat onze missie alleen van de grond komt, als klanten ons volledig kunnen vertrouwen. Daarom vinden wij kwaliteit, transparantie en betrouwbaarheid erg belangrijk. Als onderdeel van energiemaatschappij ENGIE is stabiliteit gegarandeerd. Je kunt dus nog jarenlang op ons rekenen.

Hoe gaan jullie om met Covid-19?

Voor de schouw op afstand werken wij, zoals gewoonlijk, met satellietbeelden en door jou gemaakte foto’s van de meterkast. Met onze geavanceerde software kunnen we precies berekenen hoe de panelen gelegd moeten worden voor een optimaal rendement op jouw dak. Een fysiek huisbezoek is dus niet nodig.

Onze installateurs houden zich strikt aan de regels van het RIVM. Zij houden dus ook tijdens de installatie gepaste afstand en vermijden contact zoveel mogelijk. Dit betekent dat wij de uitleg van het zonnesysteem telefonisch laten plaatsvinden.

Heb je vragen?

Stel ze gerust! Je kunt ons bereiken via ciz@sungevity.nl of bel 020-309 09 01.