Doe de dakscan

Collectieve Inkoop Zonnepanelen Vereniging Eigen Huis

Op elk geschikt dak schone zonnestroom opwekken en zo mensen helpen besparen op hun energierekening. Daarnaar streven Vereniging Eigen Huis en Sungevity met een bijzonder aanbod voor collectieve inkoop van zonnepanelen.

Wat houdt dit aanbod in?

Sungevity biedt een zonnestroomsysteem van topklasse aan tegen een bijzonder scherpe prijs, speciaal voor deelnemers van Vereniging Eigen Huis. Door collectief in te kopen, kunnen wij deze scherpe prijs mogelijk maken. Het systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal. Ook de installatie en monitoring zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief 10 jaar installatiegarantie.

De producten

De zonnepanelen in het standaardpakket zijn zwarte, monokristallijne panelen van het merk Ulica met een 325 Wattpiek vermogen. Wil je een upgrade, dan kun je ook kiezen voor panelen met 355 Wattpiek vermogen. Hiervoor geldt een vaste meerprijs van € 34,- per paneel.

De standaard omvormer is van het merk SolaX. Deze werkt met een seriegeschakeld systeem. Wil je een parallel geschakeld systeem? Dan is de Solar Edge omvormer voor je geselecteerd. Aan deze optie zijn meerwerkkosten verbonden van circa € 79,- tot € 99,- per paneel.

Het montagemateriaal is natuurlijk net zo belangrijk als de andere onderdelen. Wij gebruiken daarom Esdec ClickFit voor schuine daken en Esdec FlatFix voor platte daken. Deze materialen zijn uitvoerig zijn getest op kwaliteit en duurzaamheid.

Hoe zit het met de kwaliteit ?

Vereniging Eigen Huis en Sungevity vinden het belangrijk dat producten van goede kwaliteit zijn. De zonnepanelen en toebehoren voldoen dan ook aan strenge eisen op het gebied van productkwaliteit, financiële stabiliteit van de producent (tier 1), de impact op het milieu en de arbeidsomstandigheden.

Ook kwaliteit en veiligheid bij installatie vinden wij enorm belangrijk. Wij werken alleen met gecertificeerde installateurs die hun vak goed verstaan. Onze kwaliteit wordt onderbouwd door verschillende onafhankelijke instanties, waarvan je hieronder een aantal logo’s ziet.

 

Hoe werkt het?

Sungevity maakt zonnestroom leuk en makkelijk. Jij kiest voor zonnepanelen, wij doen de rest. Samen doorlopen we deze stappen, nadat je het aanbod van Vereniging Eigen Huis hebt geaccepteerd.

Coronamaatregelen

Voor de schouw op afstand werken wij, zoals gewoonlijk, met satellietbeelden zoals je hiernaast kunt zien. Met onze geavanceerde software kunnen we precies berekenen hoe de panelen gelegd moeten worden voor een optimaal rendement op jouw dak.

Daarnaast kijken we goed naar de door jou gemaakte foto’s van de meterkast. Hierdoor is een fysiek huisbezoek niet nodig.

software

Installateurs op bezoek

En de installateurs?

Onze installateurs houden zich strikt aan de regels van het RIVM. Zij komen alleen bij je langs als jullie beiden geen klachten hebben. Ook houden ze tijdens de installatie gepaste afstand.

We vermijden persoonlijk contact zoveel mogelijk. De installateurs blijven dan ook na installatie niet hangen om de werking en monitoring van je zonnesysteem uit te leggen. Dit gebeurt telefonisch.

Wat zijn meerwerkkosten?

We brengen meerwerkkosten in rekening voor handelingen of materialen die buiten het standaardpakket vallen, maar die wel nodig zijn om het zonnesysteem te laten werken. Denk aan graafwerkzaamheden, verlenging van het kabeltraject, extra bevestigingsmateriaal, veiligheidsmaatregelen voor op het dak of in de meterkast en extra service zoals BTW-teruggave.

Als er in jouw situatie meerwerkkosten nodig zijn, krijg je dit vooraf te zien in jouw persoonlijke schouwrapport.

over sungevity in de media pers

Hoe werkt de BTW teruggave?

De BTW op je zonnesysteem kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Daarmee krijg je 21% van het totaalbedrag terug. Dat is al snel € 1.000,-!

Voor de teruggave moet je je aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer. Als particulier kun je namelijk geen BTW terugvragen. Geen zin in gedoe? Voor € 130,-. nemen we je alle handelingen, aangiften en correspondentie uit handen. En als er iets aan de hand is met de Belastingdienst lossen we het voor je op.

Wie is Sungevity?

Wij zijn een bedrijf met een missie: op elk geschikt dak zonnestroom opwekken. Want een duurzame wereld realiseren we liever vandaag dan morgen. Met meer dan 150 medewerkers bouwen wij gepassioneerd aan Generatie Zon in Nederland en België. We hielpen al meer dan 25.000 huizenbezitters en huurders van woning- en vastgoedcorporaties. Nu is de beurt aan Vereniging Eigen Huis. Wij rusten pas als er geen enkel naakt dak meer over is.

Sungevity is in 2011 ontstaan als tegenreactie op valse beloftes in de zonnepanelenmarkt. Wij geloven namelijk dat onze missie alleen van de grond komt, als klanten ons volledig kunnen vertrouwen. Daarom vinden wij kwaliteit, transparantie en betrouwbaarheid erg belangrijk. Als onderdeel van energiemaatschappij ENGIE is stabiliteit gegarandeerd. Je kunt dus nog jarenlang op ons rekenen.

Heb je vragen?

Stel ze gerust! Je kunt ons bereiken via ciz@sungevity.nl of bel 020-309 09 01.