Impact Report

Dat we een hoop impact maken weten we. Maar dat we samen met jou zóveel milieuwinst behalen was ook voor ons weer een fijne reality-check.

Zoveel mogelijk huizen duurzaam

Ons eerste Impact Report liegt er niet om: we hebben maar liefst 13.708 ton aan CO2 bespaard! Dat is 48% van onze bespaarde emissies sinds we in 2011 begonnen met daken verduurzamen. 13.708 ton aan bespaarde CO2 staat gelijk aan:

  • 10.619 vluchten van Amsterdam naar New York én terug niet gevlogen
  • 92.628.378 fossiele auto kilometers niet gereden
  • de CO2 die 629.650 bomen in één jaar absorberen

Ons eerste Impact Report liegt er niet om.

Download het hier

Hoe hebben we dat berekend?

Om te berekenen hoeveel emissies onze zonnesystemen in 2018 hebben bespaard, hebben we gekeken naar het verschil in emissies tussen zonnestroom en grijze stroom. Grijze stroom wordt gehaald uit fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie en aardgas. Elk kilowattuur (kWh) dat een Sungevity zonnepanelensysteem genereerde, vervangt een kilowattuur dat de klant anders aan grijze stroom zou hebben ingekocht.

We komen op de totale bespaarde CO2 door alle door ons opgewekte kilowatturen te vermenigvuldigen met de CO2 die grijze stroom uitstoot per kWh. Dit verschilt echter erg per land. In Nederland bijvoorbeeld wordt er maar liefst 451 gCO2 bespaart per kWh, terwijl er in België en Italië zo’n 222 en 229 gCO2 per kWh wordt bespaard. Nederland is namelijk meer afhankelijk van fossiele brandstoffen. België en Italië maken meer gebruik van kernenergie.

samen sterk zonnepanelen koeltorens

Werk aan de winkel

Dit jaar willen we nóg meer huizen verduurzamen. En dat is hard nodig, want hoewel steeds meer mensen begrijpen dat er drastische klimaatmaatregelen nodig zijn, wordt het Klimaatakkoord van Parijs niet altijd even serieus genomen. 

Gelukkig geloven wij dat niet alleen landen hierin een grote rol spelen, maar dat elk individu een positieve bijdrage kan leveren aan het milieu. En dat blijkt maar weer, want 13.708 ton aan CO2-besparing is niet niks. Laten we dat dit jaar weer overtreffen!

Sluit je aan!

Doe de dakscan.