Doneer €25 en win!

Zonnepanelen voor Nepal!

Dankzij jouw donatie kunnen de solar warriors van Sungevity:

  • Hun kennis direct overdragen aan vrouwelijke solar ondernemers
  • Zonnepanelen doneren en installeren in Chitwan National Park

Solar to the rescue

Deze winter reizen Sungevity's Merel, Olivier en Esther met een groep Amerikaanse collega's af naar Nepal. Waarom Nepal? Zoals je allicht weet is dit land in april 2015 getroffen door een zware aardbeving. De dagelijkse situatie: het grootste gedeelte van de bevolking heeft beperkte toegang tot elektriciteit.

Goed nieuws: zonnepanelen zijn één van de bewezen oplossingen. Laten wij daar net heel veel vanaf weten!  Door zonnepanelen is er weer betrouwbare energievoorziening.  Vrouwen kunnen in het licht koken en kids hun huiswerk maken. Bovendien zijn zonnepanelen vele malen veiliger en schoner dan de kerosinelampen die nu worden gebruikt. Hoog tijd om de missie van Sungevity ook ver over de landsgrenzen voort te zetten. 

Ja ik doneer!

Nepal Nl

Wat gaan we precies doen?

(en waar gaat jouw donatie heen)

Zonnepanelen VOOR HET NATIONAL PARK + OMWONENDEN

Ten eerste leren we de beheerders van het Chitwan National Park zelf de gedoneerde zonnepanelen te installeren. In dit park leven de laatste populaties van de zeldzame Aziatische neushoorn en de Bengaalse tijger. De dorpen rondom het park worden ook aangesloten op dit de zonnestroomnet.

Kennis VOOR DE LOKALE ONDERNEMERS

Daarnaast dragen we met intensieve trainingen onze solar kennis over aan lokale vrouwelijke ondernemers van de startup Empower Generation. We geven praktische adviezen over hoe ze hun bedrijf kunnen professionaliseren. Zodat de gezinnen een vaste bron van inkomsten hebben.

Support VOOR VOLLEDIGE WEDEROPBOUW

Na de eerste initiële noodhulp is er nog veel werk aan de winkel om de energievoorzieningen in orde te krijgen. We willen onze solar broeders en zusters in Nepal concrete handvatten geven om hun land weer op te bouwen. We werken samen met Empowered by Light, dat jarenlang ervaring heeft met succesvolle solarprojecten in ontwikkelingslanden.

Klinkt goed, ik wil doneren!

Daar zijn we heel blij mee! Bonus: bij een donatie van 25 euro of meer ding je automatisch mee met onze loterij vol schitterende prijzen. Wat denk je van een VanMoof fiets! Of een pakket vol solar powered speciaal biertjes van Oedipus? Je hebt overigens gegarandeerd prijs: iedere deelnemer krijgt een lading Karmapunten van jewelste (en Karma is héél belangrijk in het Hinduïstische Nepal). 

Doneer daarom meteen en help ons het prachtige Nepal en de lieve mensen daar weer een stralende toekomst te bieden! 

Je kunt jouw donatie overmaken op NL02ABNA0542077264 t.n.v. Esther Sytsma, o.v.v. Zonnepanelen voor Nepal. Dankjewel!/धन्यवाद!

Solar Sales Promotion

Wat vinden de Nepali er zelf van?

Nepal Testimonial Thumb
“ "हामी आफ्नो यात्रा र ज्ञानले धेरै खुसी छन्। रूपमा टुक्रा बिट अझ राम्रो नेपाल संग जान्छ।" ("We kijken uit naar jullie komst en kennis. Zo gaat het stukje bij beetje weer beter met Nepal")”
Yam Pokhrel, oprichtster solarbedrijf Nava Urjah
Ontdek hoeveel je kan besparen