Hybride warmtepomp

Warmtepompen zijn populairder dan ooit. Met de stijgende gasprijzen en de huidige subsidie op hybride warmtepompen (€1.700) kiezen steeds meer mensen voor een warmtepomp.
De Elga hybride warmtepomp verwarmt je woning op een duurzame manier en zal je gasverbruik flink verlagen. Het is een toegankelijke eerste stap naar volledig elektrisch verwarmen, wat op dit moment voor veel mensen nog te duur of te ingrijpend is. Met een hybride warmtepomp ga je duurzaam verwarmen, minder gas verbruiken en je energierekening te verlagen.

buttonwarmtepompadviesdef.png#asset:11412


Hoe verloopt je aanvraag?

 1. Klik op 'Gratis warmtepomp advies'
 2. Je ontvangt een vragenlijst met woningspecifieke vragen
 3. Wij sturen een eerlijk advies met een indicatieve offerte
 4. Je plant een technische schouw aan huis in voor een definitieve offerte.

Waarom de Elga hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. Dit is een goede eerste stap naar gasloos wonen, want veel woningen in Nederland zijn nog niet geschikt om helemaal van het gas af te gaan. Dit komt omdat ze niet voldoende zijn geïsoleerd of geen laag afgiftesysteem hebben. Hybride is dan een goede oplossing!

 • In Nederland ontwikkeld door Techneco
 • Hoge subsidie van € 1.700-
 • Klein en compact: slechts 60x30x21 (hxbxd)
 • Makkelijk toepasbaar in bestaande bouw
 • Werkt samen met alle gasketels en met stadsverwarming
 • Verwarmt én koelt de woning
 • Vloerverwarming is niet noodzakelijk
 • Werkt samen met verschillende thermostaten
 • Kan ook in minder goed geïsoleerde woningen worden toegepast
 • Eigen service afdeling in Nederland
 • Je bespaart rond de 20-35% op de energiekosten
ELGA-WP-stretched.jpg#asset:11109

Kosten & besparing

Wat kost een warmtepomp? De standaardinstallatie van de Elga hybride warmtepomp kost €4.595. Na de subsidie van €1.700 kost de warmtepomp slechts €2.895.

Waarom krijg ik eerst een indicatieve offerte? Omdat iedere woning anders is, komen er in sommige woningen kosten bij. Je kunt denken aan extra leidingwerk of diamantboren door dikke muren. In de indicatieve offerte wordt aangegeven wat binnen de standaardinstallatie valt en welke kosten er eventueel bij kunnen komen. Dit wordt vastgesteld na de technische schouw bij je thuis. Daarna maak je je definitieve beslissing.

Welke subsidie kan ik aanvragen? Begin 2019 is de subsidie voor de Elga hybride warmtepomp vastgesteld op €1.700. Je kunt actuele subsidie-informatie bekijken op: https://www.energiesubsidiewijzer.nl/.

Sungevity Icon Save Money Orange

Onderhoud & garanties

Wat zijn de onderhoudskosten?
Wij adviseren om de Elga elke twee jaar te laten controleren. Reken op onderhoudskosten van ongeveer €75 per twee jaar. Door tijdig onderhoud blijft de warmtepomp energiezuinig werken en gaat de pomp ook langer mee.

Wat zijn de garanties op de Elga?
De installateur geeft twee jaar installatiegarantie. Techneco geeft een volledige garantie van twee jaar en een aanvullende garantie van drie jaar op de geleverde materialen.

Maakt een hybride warmtepomp veel geluid?
Dat valt heel erg mee. De binnenunit hangt naast de cv-ketel en is zo goed als stil. In de buitenunit zitten een compressor en ventilator die geluid maken als de warmtepomp draait. Dit is voornamelijk in de herfst, winter en het vroege voorjaar als je de woning aan het verwarmen bent. Het geluidsvermogen van de Elga is dan 62 dB(a), de geluidsdruk op 5 meter is 47 dB(a). Dit geluid is qua volume vergelijkbaar met een koelkast die aanslaat of een airco. Er zijn ook geluidsdempende ombouwkasten te koop.

Hoe werkt de installatie?

Hoe lang duurt de installatie?
De installatie is binnen een dag gedaan.

Wie komt er installeren?
Wij werken met een netwerk van Techneco installatiepartners die in heel Nederland zitten.

Waar zet je de buitenunit neer?
Bijvoorbeeld aan de zijkant van je huis, bij een schuurtje, in een buitenkast of op een plat dak van bijvoorbeeld een aanbouw. De installateur kijkt met jou naar de beste plek. Daarbij wordt rekening gehouden met geluid en trillingen.

Hoeveel Besparen
Ontdek hoeveel je kan besparen