Het financiële plaatje

Op deze pagina vindt u een realistisch rekenvoorbeeld en antwoorden op geldvragen. Houd alstublieft in het achterhoofd dat elk dak anders is en de berekening daarmee ook per huishouden kan verschillen. 

Rekenvoorbeeld van een besparing

Meneer en mevrouw de Jong verbruiken per jaar 2.500 kWh (kilowattuur) aan stroom. Met 8 zonnepanelen op hun dak wekken ze 2.000 kWh op. Eén kWh is 22 cent waard. De woningcorporatie verhoogt de servicekosten met 20 euro. Hiernaast ziet u wat de familie de Jong bespaart en hoe dit wordt berekend.

Weten hoeveel u exact gaat besparen? Log in op uw persoonlijke pagina en gebruik de rekentool.

Weten hoe zonnepanelen werken? 

Lees meer

Wanneer voelt u de besparing?

De besparing begint direct zodra de panelen op het dak liggen. Wilt u meteen maandelijks voordeel voelen? Neem dan contact op met uw energieleverancier om uw termijnbedrag te verlagen.

Als u niets doet, krijgt u bij uw jaarlijkse afrekening geld terug van uw energieleverancier.

zonnepanelen hoeveel nodig rendement

Geen zorgen om de huurtoeslag

Als de woningcorporatie de zonnepanelen doorrekent in de servicekosten, hebben ze geen gevolgen voor de huurtoeslag. Zonnepanelen vallen onder speciale servicekosten, die niet opgeteld worden bij de huur. Hier leest u hoe dat zit.

 

Rekent uw woningcorporatie de kosten door in de huurprijs? Dan heeft dat wel gevolgen voor de huurtoeslag. In het beste geval krijgt u meer toeslag, in het slechtste geval krijgt u over de verhoging geen toeslag. Uw toeslag kan niet komen te vervallen, door uw ‘verworven recht’.

Heeft u nog vragen?

We zetten de antwoorden op de meestgestelde vragen voor u op een rij.

Naar de antwoorden