Vanwege de grote vraag naar zonnepanelen nemen wij momenteel geen nieuwe particuliere klanten aan.
En de antwoorden daarop.
De besparing op uw energierekening is hoger dan de bijdrage die u aan uw woningcorporatie betaalt. Onderaan de streep houdt u dus altijd geld over. Bekijk hier een rekenvoorbeeld.
In uw persoonlijke aanbiedingsbrief leest u wat de stroomopbrengst op uw dak is. Wat die opbrengst u in euro’s oplevert, hangt af van uw stroomverbruik en de prijs die u betaalt voor stroom. Daarom is ook deze berekening per persoon verschillend. Wij rekenen het graag voor u uit tijdens een persoonlijk telefoontje. U kunt hier een belafspraak inplannen.
Als u niets doet, krijgt u de besparing terug van uw energieleverancier bij uw jaarafrekening. Wilt u direct maandelijks besparen? Neem dan contact op met uw energieleverancier om uw termijnbedrag te verlagen.
Uw woningcorporatie. Die is verantwoordelijk voor de zonnepanelen en het onderhoud daarvan. Voor u zijn er dus geen verborgen kosten of verrassingen achteraf.
Als de woningcorporatie de zonnepanelen doorrekent in de servicekosten, niet. Zonnepanelen vallen onder speciale servicekosten, die niet opgeteld worden bij de huur. Als de woningcorporatie de huurprijs verhoogt, wel. In het beste geval krijgt u meer toeslag, in het slechtste geval krijgt u geen toeslag over de verhoging. Hoe dan ook: uw huurtoeslag vervalt niet.
Ja, maar pas vanaf 2025 en per jaar een klein beetje meer. Doordat u minder teruggeleverde stroom een-op-een mag aftrekken van uw energierekening, is het vanaf 2024 slim om zoveel mogelijk zonnestroom zelf ‘op te maken’. Laat apparaten zoals de vaatwasser, wasmachine en droger overdag draaien voor maximaal voordeel.
Zelfs met een laag energietarief is een flinke besparing mogelijk. Het voordeel zit hem in uw verbruik. Met een erg laag tarief van bijvoorbeeld 0,19 cent per kWh en een jaarverbruik van 2100 kWh is de waarde van de stroom 399 euro. Als de zonnepanelen 2100 kWh opwekken, is de besparing jaarlijks 399 euro.
Het is misschien wel het grootste misverstand in zonnepanelenland: het idee dat zonnepanelen in de winter helemaal niets opleveren. Een zonnesysteem draait op de zon, maar niet op de warmte ervan. Juist het licht van de zon wordt omgezet in energie. Ook op minder zonnige dagen doen zonnepanelen dus gewoon hun werk. Zonnepanelen zijn in de herfst en winter absoluut rendabel. Wel is er in de winter minder licht en staat de zon in een lagere hoek op de panelen. Daarom zal de totale opwek in de wintermaanden altijd lager zijn dan in de lente en zomer. Zo’n 70% van de totale jaaropbrengst wordt opgewekt tussen april en september, de overige 30% tussen oktober en maart.
Zonnepanelen zijn onderdeel van een zonnestroomsysteem. Ze werken samen met een omvormer, een klein kastje dat meestal in huis komt te hangen. Samen zorgen ze ervoor dat daglicht wordt omgezet in stroom. Via een aansluiting naar uw groepenkast, kunt u de stroom gebruiken in huis, bijvoorbeeld voor huishoudelijke apparaten.
We plannen samen een datum en dagdeel waarop onze installateurs langskomen. Zij zijn meestal binnen vier uur klaar. Al onze installateurs zijn gecertificeerd, zodat u zeker weet dat ze goed en veilig werk leveren. Ze hebben respect voor uw huis en werken kabels keurig weg.
Wij werken alleen met gecertificeerde installateurs, die hebben bewezen dat zij veilig en kundig te werk gaan. Zij werken volgens de VCA-richtlijnen. Wij voeren onaangekondigde controles uit op onze installateurs, om de kwaliteit van installaties te kunnen verzekeren.
Brand komt heel zelden voor. Vrijwel alleen bij in-dak-systemen (wij installeren alleen op-dak-systemen) en alleen bij installateurs die geen verstand hebben van hun vak. Door de strenge veiligheidseisen van Sungevity, hoeft u zich hier dus geen zorgen over te maken.
Na de installatie hoeft u niks te doen. Sungevity meldt het zonnesysteem voor u aan bij uw netbeheerder. Hierdoor weet uw energieleverancier dat u zelf stroom gaat opwekken. Dit wordt vervolgens verrekend op uw energierekening.
De omvormer is een kastje zo groot als anderhalve schoenendoos. Hij hangt in huis en zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in bruikbare stroom.
Een omvormer maakt alleen geluid wanneer de zon opkomt en wanneer de zon ondergaat. Dit geluid is vergelijkbaar met een koelkast (35 decibel). U hoeft zich dus geen zorgen te maken over geluid als u wilt slapen.
Ja, u kunt gewoon bij uw huidige energieleverancier blijven. Wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier kunt u aangeven of uw woning is voorzien van zonnepanelen. Controleer na overstappen altijd even of de nieuwe energieleverancier dit goed heeft verwerkt.
De zonnepanelen blijven dan gewoon op het dak van de woning liggen. De bijdrage die u betaalt voor de zonnepanelen stopt. U kunt dus altijd uw huur opzeggen, ongeacht de zonnepanelen.
Arjen Lubach maakte er deze video over met de conclusie: het is niet zeker dat groene stroom die je betaalt ook echt groen is. Tenzij die van uw eigen dak komt, natuurlijk. Eigen zonnestroom is ook voordeliger dan groene stroom van een energieleverancier. Bovendien draagt u met zonnepanelen bij aan de verduurzaming van Nederland. Dat geeft een goed gevoel!
Bel ons gerust op 020-309 09 01 of mail naar huurdak@sungevity.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.
Graag persoonlijk advies?
Plan een belafspraak