Meestgestelde vragen

En de antwoorden daarop.

Geldvragen

Als mijn servicekosten omhoog gaan, hoe kan het dan dat ik ga besparen?

De besparing op uw energierekening is hoger dan de stijging van de servicekosten. Bekijk hier een rekenvoorbeeld.

Wat wordt mijn persoonlijke besparing?

In uw persoonlijke aanbiedingsbrief leest u wat de stroomopbrengst op uw dak is. Wat die opbrengst u in euro’s oplevert, hangt af van uw energieverbruik en de prijs die u betaalt voor energie. Daarom is ook deze berekening per persoon verschillend. Wij rekenen het graag voor u uit tijdens een persoonlijk telefoontje. U kunt hier een belafspraak inplannen. Of bekijk hier een rekenvoorbeeld.

Wanneer staat de besparing op mijn rekening?

Als u niets doet, krijgt u de besparing terug van uw energieleverancier bij uw jaarafrekening. Wilt u direct maandelijks besparen? Neem dan contact op met uw energieleverancier om uw termijnbedrag te verlagen.

Wie betaalt de reparatie als er iets kapot gaat?

Uw woningcorporatie. Die is verantwoordelijk voor de zonnepanelen en het onderhoud daarvan. Voor u zijn er dus geen verborgen kosten of verrassingen achteraf.

Hebben zonnepanelen effect op mijn huurtoeslag?

Als de woningcorporatie de zonnepanelen doorrekent in de servicekosten, niet. Zonnepanelen vallen onder speciale servicekosten, die niet opgeteld worden bij de huur. Als de woningcorporatie de huurprijs verhoogt, wel. In het beste geval krijgt u meer toeslag, in het slechtste geval krijgt u geen toeslag over de verhoging. Hoe dan ook: uw huurtoeslag vervalt niet.

Heeft de afbouw van de salderingsregeling effect op mijn besparing?

Ja, maar pas vanaf 2023 en per jaar een klein beetje meer. Doordat u minder teruggeleverde stroom een-op-een mag aftrekken van uw energierekening, is het vanaf 2023 slim om zoveel mogelijk zonnestroom zelf ‘op te maken’. Laat apparaten zoals de vaatwasser, wasmachine en droger overdag draaien voor maximaal voordeel.

Ik krijg veel korting op mijn stroom, is dit dan nog wel voordelig?

Zelfs met een laag energietarief is een flinke besparing mogelijk. Het voordeel zit hem in uw verbruik. Met een erg laag tarief van bijvoorbeeld 0,19 cent per kWh en een jaarverbruik van 2100 kWh is de waarde van de stroom 399 euro. Als de zonnepanelen 2100 kWh opwekken, is de besparing jaarlijks 399 euro. 

Overige vragen

Waarom doet mijn woningcorporatie dit?

Woningcorporaties moeten van onze regering verplicht hun woningen verduurzamen. Met zonnepanelen doen ze dat én maken ze hun huurders blij met een lagere energierekening. Via een verhoging van de servicekosten verdienen ze langzaam de zonnepanelen terug, terwijl u voordeel voelt op uw rekening.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Deze tabel is een handige richtlijn. U ziet hier hoeveel zonnepanelen ervoor nodig zijn om een bepaald energieverbruik op te vangen. Passen er minder zonnepanelen op uw dak? Dan kunt u een deel van uw stroomverbruik opvangen met zonnestroom.

Jaarlijks energieverbruik Aantal zonnepanelen
1.850 kWh 6
2.860 kWh 8
3.400 kWh 10
3.930 kWh 12

Hoe zit het met (brand)veiligheid?

Wij werken alleen met gecertificeerde installateurs, die hebben bewezen dat zij veilig en kundig te werk gaan. Zij werken volgens de VCA-richtlijnen. Wij voeren onaangekondigde controles uit op onze installateurs, om de kwaliteit van installaties te kunnen verzekeren.

Brand komt heel zelden voor. Vrijwel alleen bij in-dak-systemen (wij installeren alleen op-dak-systemen) en alleen bij installateurs die geen verstand hebben van hun vak. Door de strenge veiligheidseisen van Sungevity, hoeft u zich hier dus geen zorgen over te maken.

Hoe gaat de installatie in z’n werk?

We plannen samen een datum en dagdeel waarop onze installateurs langskomen. Zij zijn meestal binnen vier uur klaar. Al onze installateurs zijn gecertificeerd, zodat u zeker weet dat ze goed en veilig werk leveren. Ze hebben respect voor uw huis en werken kabels keurig weg.

Lees hier meer over de installatie.

Ik heb al groene stroom, waarom zou ik dan zonnepanelen nemen?

Arjen Lubach maakte er deze video over met de conclusie: het is niet zeker dat groene stroom die je betaalt ook echt groen is. Tenzij die van uw eigen dak komt, natuurlijk. Eigen zonnestroom is ook voordeliger dan groene stroom van een energieleverancier. Bovendien draagt u met zonnepanelen bij aan de verduurzaming van Nederland. Dat geeft een goed gevoel!

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Bel ons gerust op 020-309 09 08 of mail naar huurdak@sungevity.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.