Terug naar FAQ

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Welk soort zonnepaneel past het beste bij jou?

Hoe beter de zonnepanelen bij jouw dak passen, hoe sneller je jouw investering terugverdient. Ook met goedkopere panelen kun je snel quitte spelen op je energierekening.

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten, afmetingen en kleuren. Vroeger zag je vaak blauwe panelen op de daken liggen, tegenwoordig zijn ze meestal zwart. Zwarte panelen wekken namelijk meer energie op. En het oog wil ook wat, toch? Ook ons standaard paneel heeft een mooi diepzwarte design. Mooie zonnepanelen kopen hoeft dus niet duur te zijn.

Welk paneel je ook kiest, onze garanties zijn zo goed dat je hoe dan ook verzekerd bent van de beste deal. Zo garanderen we met onze SunSure opbrengstgarantie 10 jaar lang dat jij het rendement haalt dat wij voor jou hebben ingeschat. Wel zo geruststellend! Tip: lees hier over onze tips hoe je de beste zonnepanelen kiest.

 

Poly of mono zonnepanelen: wat is het verschil?

Ben je zonnepanelen aan het vergelijken en zie je de termen polykristallijn en monokristallijn voorbij komen? Bij Sungevity verkopen we alleen mono-panelen. Toch benieuwd naar het verschil? Onze Solar Warrior King legt je in onderstaande video uit wat precies het verschil is tussen blauwe (poly) en zwarte panelen (mono).

 

 

Deze vragen horen we regelmatig. Staat jouw situatie er ook tussen?

“Ik wil mijn investering zo snel mogelijk terugverdienen, welk paneel kies ik dan?”

Er is voor ieder wat wils en voor elk budget een mooie oplossing. Ons standaardpaneel is een goede keuze als je wilt profiteren van zonnestroom én je panelen snel wilt terugverdienen.

Omdat de wat duurdere panelen vaak ook een hogere opbrengst hebben, ben je uiteindelijk, op de lange termijn, vaak voordeliger uit bent als je een iets duurder paneel met hoger vermogen kiest. Houd hier rekening mee bij het kiezen. Onze zonne-experts kijken graag met je mee.

 

“Ik heb een heel klein dak. Wat zijn mijn opties?”

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo hebben we ook een kleiner paneel in ons assortiment, ideaal voor kleine daken of daken met obstakels waardoor standaard panelen nét niet goed op je dak passen. Ons kleine maar krachtige paneel van 370 Wp heeft dankzij haar compacte formaat de gunstigste opbrengst per m², waardoor je ook op een klein dak flink wat zon kan vangen.

 

“Ik heb een plat dak. Waar moet ik rekening mee houden?”

Een plat dak is vaak kleiner dan een hellend dak, waardoor er ook minder panelen op passen. Op platte daken is over het algemeen ook iets meer ruimte nodig voor de montage van de panelen, zodat ze niet in elkaars schaduw staan. Om de beperkte ruimte optimaal te benutten, kan het slim zijn om een paneel met een extra hoog vermogen vermogen te kiezen.

Een groot voordeel van een plat dak is dat we flexibeler zijn en zelf de ideale hellingshoek en legrichting kunnen kiezen. Onze zonne-experts zoeken dit graag voor je uit, zodat jij het optimale rendement uit jouw platte dak haalt.

 

“Ik wil nergens naar om hoeven kijken. Welke panelen zijn dan de beste?”

Al onze panelen zijn van A-kwaliteit en hebben goede standaardgaranties, zoals onze installatiegarantie en opbrengstgarantie. Wil je helemaal ontzorgd worden? Kies dan voor aanvullende extra’s zoals onze schoonmaakservice en onze btw-teruggaveservice zodat je makkelijk de btw op jouw investering terugkrijgt.

Wil je graag een expert spreken om samen in de details te duiken en te bekijken welke zonnepanelen de beste keuze zijn voor jouw dak? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.