Alle vragen voor je beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, jouw dak.

Kwaliteit zonnepanelen, waar moet ik op letten?

De vraag waar iedereen een antwoord op wilt: wat zijn de beste zonnepanelen? De beste zonnepanelen zijn kort gezegd de panelen die over de jaren heen in productie minimaal afnemen en die zo'n 25 á 30 jaar meekunnen. Toevallig wil het nou net zo zijn dat je een bedrijf hebt gevonden die deze zaken uiterst serieus neemt. Sungevity werkt enkel met de meest gerenommeerde fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. Als klant krijg je van ons de beste zonnepanelen voor een scherpe prijs, die ook op de lange termijn uitstekende resultaten opleveren. En omdat we zeker weten dat jij op ons materiaal kan vertrouwen, garanderen we de opbrengst van jouw systeem.

Chinese zonnepanelen versus Europese zonnepanelen 

Wat nog weleens als fabeltje rondgaat is dat Chinese zonnepanelen of Chinese zonnecellen kwalitatief minderwaardig zijn. Het is onzin om de kwaliteit van een zonnepaneel toe te schrijven aan het land of werelddeel van herkomst. Zowel in Europa als in China bestaan er fabrikanten die betere en mindere kwaliteit zonnepanelen produceren. Het is daarom zinvoller om te kijken naar de individuele producenten van zonnepanelen.

De kwaliteit van een producent is afhankelijk van het productieproces en de controle daarvan, het ontwerp van de zonnepanelen en de gebruikte materialen. Als consument is het natuurlijk lastig te achterhalen welk productieproces en welke materialen een bepaalde fabrikant gebruikt, laat staan een goede inschatting te maken over de kwaliteit van het proces en de materialen. Vraag daarom goed aan de aanbieder op basis waarvan zij hun leveranciers hebben gekozen.

Onafhankelijke testresultaten tonen aan dat Chinese zonnepanelen kwalitatief niet minderwaardig zijn. De kwaliteit van zonnepanelen wordt onafhankelijk getest door het vakblad Photon. In deze testen staan de betere Chinese merken steevast bovenaan de lijst. Ook met Chinese panelen kan je dus een kwalitatief goede investering doen!

Hoe herken je kwaliteit?

1. Gecontroleerde cellen van pure grondstoffen De eigenschappen van de zonnecel zijn van belang voor de beperkte degradatie van de zonnepanelen. Dit betekent dat de productie van de panelen over tijd niet te veel afneemt.

2. Weerbestendige afwerking Jouw zonnepanelen liggen jarenlang buiten in zon, regen en wind. Daar moeten ze natuurlijk wel tegen kunnen. De weerbestendige afwerking zorgt voor een goede productie op de lange termijn.

3. De juiste vuilafstotende coating De vuilafstotende coating vormt de beschermlaag van jouw zonnepanelen. Een goede coating zorgt voor onderhoudsvrije zonnepanelen.

Tips voor het beste zonnesysteem

Jouw zonnepanelen moeten meer dan 25 jaar meegaan. In die periode moeten jouw zonnepanelen niet of nauwelijks onderhoud vergen. Ook mag de productie van jouw zonnepanelen niet te veel afnemen. Dit wordt een beperkte degradatie genoemd. Tot slot moeten de zonnepanelen geschikt zijn om veilig en rendabel alle weersomstandigheden te doorstaan.

Als jij zelf op zoek gaat naar de beste zonnepanelen, moet je niet alleen op de kwaliteit maar ook op het vermogen letten. Hoe hoger het vermogen, hoe meer je gaat besparen per paneel en op je energierekening. Kies daarom voor zonnnepanelen van 275WP (Wattpiek) of hoger.

De kwaliteit van de zonnepanelen is belangrijk, maar kwalitatief hoogwaardige panelen garanderen nog geen kwalitatief hoogwaardig zonnestroomsysteem. Ook de kwaliteit van jouw omvormer, bevestigingsmaterialen en andere zaken is van groot belang.

Jouw adviseur kan je tijdens het adviesgesprek alles vertellen over de kwaliteit van het zonnesysteem. Bij Sungevity krijg je alle informatie over de herkomst van onze producten en de eigenschappen die voor jou van belang zijn. Wij helpen je graag om volledig inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een kwalitatief hoogwaardig zonnesysteem passend bij jouw situatie.

Sungevity levert kwaliteit

Alleen de beste zonnepanelen, omvormers en montagematerialen voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Uiteraard bieden we die aan voor een scherpe prijs, maar we willen niet koste wat kost de goedkoopste zijn. Kwaliteitspanelen zullen jou namelijk meer plezier opleveren dan de goedkoopste panelen. Omdat wij zo overtuigd zijn van de kwaliteit van onze panelen, is Sungevity het enige zonnepanelenbedrijf die naast een product- en installatiegarantie, ook een opbrengstgarantie biedt. Zo verzekeren we jou tien jaar lang van een prachtige opbrengst!

Jouw panelen moeten meer dan 25 jaar lang weer en wind doorstaan en natuurlijk altijd voldoende zonnestroom blijven produceren. Ze zijn meestal moeilijk bereikbaar, omdat ze op het dak liggen. Even controleren of alles nog goed ligt of er een lapje overheen halen is dan een hele opgave. En als er wat mis is, moet er in veel gevallen een monteur langskomen. Dat kost tijd en geld. Daarom hechten we zo aan kwaliteit. Het moet gewoon goed zijn. Bij Sungevity krijg jij de beste zonnepanelen die vakkundig worden geïnstalleerd, zodat jij zonder zorgen kunt genieten van jouw zonnestroominstallatie.

Via Sungevity.nl vraag jij met een paar muisklikken een zonne-advies aan. Vervolgens nemen we contact met je op voor een kort intakegesprek. We bespreken jouw wensen en plannen een afspraak in bij ̩̩een van onze adviseurs. Ons ontwerpteam kan dan aan de slag en maakt het optimale ontwerp voor jouw woning. Met onze speciale Remote Solar Design software wordt alles nauwkeurig in kaart gebracht. Op deze wijze kunnen we exact berekenen wat jouw financiële besparing zal zijn en uiteraard jouw positieve impact op het milieu.

Vaak worden meerdere ontwerpen gemaakt, zodat jij een vergelijking kan maken. De ontwerpen worden weergegeven op luchtfoto's van jouw huis.

Middels een telefonisch adviesgesprek worden de mogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen met jou besproken. In het persoonlijk ontwerp vind je alle berekeningen. Bevalt het ontwerp en jouw voordeel? Dan kan je online de opdrachtbevestiging uitvoeren. Binnen 12 weken vindt de installatie van jouw zonnepanelen bij jou plaats.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen