Alle vragen voor je beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, jouw dak.

Duurzaamheidslening zonnepanelen

Voor zonnepanelen ben je bij Sungevity aan het juiste adres. Sungevity heeft een landelijk netwerk van lokale installateurs, en wij werken met gecertificeerde installatieteams uit verschillende regio's. De prijzen voor zonnepanelen zijn flink gedaald in de afgelopen jaren, maar er kan nog een flinke investering mee gemoeid zijn. Subsidies voor zonnepanelen worden enkel nog door enkele lokale overheden aangeboden, maar ook zonder subsidie is het nu voordelig om zonnepanelen te installeren.

Ook als je zelf weinig investeringsruimte hebt, kun je in veel gevallen op een aantrekkelijke manier je eigen schone energie opwekken. In veel provincies kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een duurzaamheidslening om zonnepanelen te kopen.

Voordelen duurzaamheidslening zonnepanelen

Met een investering in zonnepanelen vallen de besparingen op je energierekening vaak hoger uit dan lasten van de duurzaamheidslening. Op die manier begin je ook met een lening direct met besparen! Dit komt omdat duurzaamheidsleningen erg voordelig zijn, veel goedkoper dan een lening bij een reguliere bank. Je leent voor een erg gunstig tarief van maximaal 3% en de looptijd van een lening ligt tussen de tien en vijftien jaar. Als de lening helemaal is afbetaald, gaan de zonnepanelen vaak nog tien tot vijftien jaar mee, zodat je in die periode nog veel meer geld kunt besparen. Natuurlijk boek je niet alleen financiële winst met zonnepanelen: met een investering op je dak draag je bij aan een schonere toekomst.

Voorwaarden duurzaamheidslening

Of je in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening wordt bepaald door de instantie die de lening uitgeeft. Dit kan de provincie of gemeente zijn, of een samenwerkingsverband zoals het Samenwerkingsverband Noord Nederland.

Veel duurzaamheidsleningen worden alleen toegekend als je een maatwerkadvies laat uitvoeren, waarbij de Energie Index van je huis in kaart wordt gebracht. In veel gevallen kom je in aanmerking voor een aanvullende subsidie om (een deel van) de kosten voor het laten uitvoeren van een maatwerkadvies te dekken.

Duurzaamheidslening: Drenthe, Groningen en Friesland

De noordelijke provincies hebben gezamenlijk besloten huiseigenaren te stimuleren om over te stappen op zonne-energie door duurzaamheidsleningen beschikbaar te maken. Vanaf 1 februari 2014 kun je als inwoner van Drenthe in aanmerking komen voor een gunstige duurzaamheidslening. Via het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) kun je een bedrag tussen de 2.500,- en 15.000,- lenen voor het installeren van zonnepanelen, tegen een laag tarief en met een lange looptijd.

De verstrekking van de duurzaamheidsleningen in Drenthe, Groningen en Friesland verloopt via het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De eerste stap om een duurzaamheidslening aan te vragen is uiteraard een zonnesysteem te kiezen dat bij je past. Vraag bij Sungevity gratis je persoonlijke iQuote aan om te zien wat een zonnesysteem op jouw dak opwekt. Onze adviseurs helpen je graag telefonisch om de juiste keuze te maken, en je inzicht te geven in de besparingen.

Je kunt een aanvraag indienen als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet, en het formulier van SNN invult. Met je aanvraag voor de lening stuur je een kopie van je iQuote en een kopie van het uitgevoerde maatwerkadvies mee. Als je het maatwerkadvies door De SlimmeRik۪ uit Aalden, Energiebesparing Noord-Nederland۪ uit Beilen of Blauwe Ogen۪ uit Groningen hebt laten uitvoeren, kun je restitutie aanvragen voor de hier voor gemaakte kosten. Voor de compensatie van deze kosten is een pot van 20.000,- beschikbaar, die op volgorde van datum van aanvragen wordt toegekend. Je krijgt alleen restitutie als je daadwerkelijk een duurzaamheidslening toegekend hebt gekregen.

De provincie Drenthe werkt samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), een organisatie die een kredietwaardigheidstoets zal uitvoeren en bepaalt of je in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening. Klik hier voor de aanmeldingspagina.

Sungevity zonnepanelen

Bij Sungevity kunnen onze adviseurs je assisteren met het zoeken naar financieringsmogelijkheden en je uitleg geven over duurzaamheidsleningen voor zonnepanelen. Bij Sungevity rekenen onze ontwerpers voor je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Aan de hand van satellietbeelden kunnen wij exact voor je bepalen hoe de panelen op jouw dak geplaatst kunnen worden, en berekenen we de opbrengst van de zonnepanelen voor je. Met onze software kunnen we de productie erg goed voorspellen, en garandeert Sungevity daarom de opbrengst voor je.

Vraag een gratis advies aan en zie wat je kunt besparen!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek wat jij kunt besparen