Sungevity respecteert je privacy. Deze website maakt enkel gebruik van noodzakelijke, functionele en anonieme statistieken cookies voor het goed functioneren van de website. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Dit bericht verdwijnt zodra je op 'OK' hebt geklikt.
OK
Alle vragen voor u beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, uw dak.

Duurzaamheidslening zonnepanelen

Voor zonnepanelen bent u bij Sungevity aan het juiste adres. Sungevity heeft een landelijk netwerk van lokale installateurs, en wij werken met gecertificeerde installatieteams uit verschillende regio's. De prijzen voor zonnepanelen zijn flink gedaald in de afgelopen jaren, maar er kan nog een flinke investering mee gemoeid zijn. Subsidies voor zonnepanelen worden enkel nog door enkele lokale overheden aangeboden, maar ook zonder subsidie is het nu voordelig om zonnepanelen te installeren.

Ook als u zelf weinig investeringsruimte heeft, kunt u in veel gevallen op een aantrekkelijke manier uw eigen schone energie opwekken. In veel provincies kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een duurzaamheidslening om zonnepanelen te kopen.


Voordelen duurzaamheidslening zonnepanelen

Met een investering in zonnepanelen vallen de besparingen op uw energierekening vaak hoger uit dan lasten van de duurzaamheidslening. Op die manier begint u ook met een lening direct met besparen! Dit komt omdat duurzaamheidsleningen erg voordelig zijn, veel goedkoper dan een lening bij een reguliere bank. U leent voor een erg gunstig tarief van maximaal 3 % en de looptijd van een lening ligt tussen de tien en vijftien jaar. Als de lening helemaal is afbetaald, gaan de zonnepanelen vaak nog tien tot vijftien jaar mee, zodat u in die periode nog veel meer geld kunt besparen. Natuurlijk boekt u niet alleen financiële winst met zonnepanelen: met een investering op uw dak draagt u bij aan een schonere toekomst.


Voorwaarden duurzaamheidslening

Of u in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening wordt bepaald door de instantie die de lening uitgeeft. Dit kan de provincie of gemeente zijn, of een samenwerkingsverband zoals het Samenwerkingsverband Noord Nederland.

Veel duurzaamheidsleningen worden alleen toegekend als u een maatwerkadvies laat uitvoeren, waarbij de Energie Index van uw huis in kaart wordt gebracht. In veel gevallen komt u in aanmerking voor een aanvullende subsidie om (een deel van) de kosten voor het laten uitvoeren van een maatwerkadvies te dekken.


Drenthe, Groningen en Friesland

De noordelijke provincies hebben gezamenlijk besloten huiseigenaren te stimuleren om over te stappen op zonne-energie door duurzaamheidsleningen beschikbaar te maken. Vanaf 1 februari 2014 kunt u als inwoner van Drenthe in aanmerking komen voor een gunstige duurzaamheidslening. Via het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) kunt u een bedrag tussen de 2.500,- en 15.000,- lenen voor het installeren van zonnepanelen, tegen een laag tarief en met een lange looptijd.

De verstrekking van de duurzaamheidsleningen in Drenthe, Groningen en Friesland verloopt via het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De eerste stap om een duurzaamheidslening aan te vragen is uiteraard een zonnesysteem te kiezen dat bij u past. Vraag bij Sungevity gratis uw persoonlijke iQuote aan om te zien wat een zonnesysteem op uw dak opwekt. Onze adviseurs helpen u graag telefonisch om de juiste keuze te maken, en u inzicht te geven in de besparingen.

U kunt een aanvraag indienen als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, en het formulier van SNN invult. Met uw aanvraag voor de lening stuurt u een kopie van uw iQuote en een kopie van het uitgevoerde maatwerkadvies mee. Als u het maatwerkadvies door De SlimmeRik۪ uit Aalden, Energiebesparing Noord-Nederland۪ uit Beilen of Blauwe Ogen۪ uit Groningen heeft laten uitvoeren, kunt u restitutie aanvragen voor de hier voor gemaakt kosten. Voor de compensatie van deze kosten is een pot van 20.000,- beschikbaar, die op volgorde van datum van aanvragen wordt toegekend. U krijgt alleen restitutie als u daadwerkelijk een duurzaamheidslening toegekend heeft gekregen.

De provincie Drenthe werkt samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), een organisatie die een kredietwaardigheidstoets zal uitvoeren en bepaalt of u in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening. Klik hier voor de aanmeldingspagina.


Sungevity zonnesysteem

Bij Sungevity kunnen onze adviseurs u assisteren met het zoeken naar financieringsmogelijkheden en u uitleg geven over duurzaamheidsleningen voor zonnepanelen. Bij Sungevity rekenen onze ontwerpers voor u uit hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Aan de hand van satellietbeelden kunnen wij exact voor u bepalen hoe de panelen op uw dak geplaatst kunnen worden, en berekenen we de opbrengst van de zonnepanelen voor u. Met onze software kunnen we de productie erg goed voorspellen, en garandeert Sungevity daarom de opbrengst voor u.

Vraag een gratis advies aan en zie wat u kunt besparen!

Ontdek wat u kunt besparen.