Doe de dakscan

Duurzaamheidslening

Wel zonnepanelen, maar geen groot bedrag investeren? Je kunt je zonnepanelen ook financieren, bijvoorbeeld met een SVn Duurzaamheidslening via je gemeente.

Hoe werkt het?

Een SVn Duurzaamheidslening wordt uitgegeven door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland, in samenwerking met gemeenten of provincies. Op de website van SVn kun je jouw gemeente invoeren en kijken welke leningen in jouw woonplaats beschikbaar zijn. Daar staan ook de voorwaarden per lening.

SVn biedt aantrekkelijk lage rentes en maakt boetevrij aflossen mogelijk, maar daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarnaast duurt het vaak een aantal weken voordat de boel rond is.

Met een SVn Duurzaamheidslening is de kans groot dat je maandelijkse besparing op je energierekening hoger is, dan je maandelijkse kosten om de lening af te lossen. Je houdt dus waarschijnlijk direct geld over. (Bekijk hier hoe dat werkt.)

Vraag vrijblijvend advies aan

Voorwaarden Duurzaamheidslening

  • Of je in aanmerking komt voor een lening, bepaalt door de instantie die de lening uitgeeft. Dit kan de provincie of gemeente zijn, of een samenwerkingsverband zoals het Samenwerkingsverband Noord Nederland.
  • Veel leningen worden alleen toegekend als je een maatwerkadvies laat uitvoeren, waarbij de Energie Index van je huis in kaart wordt gebracht.
  • In veel gevallen kom je in aanmerking voor een aanvullende subsidie om (een deel van) de kosten voor het laten uitvoeren van een maatwerkadvies te dekken.

In 6 stappen naar een Duurzaamheidslening:

  1. Check op Svn.nl of je in aanmerking komt voor de Duurzaamheidslening
  2. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek inclusief offerte aan bij Sungevity
  3. Stuur je Sungevity offerte op naar de gemeente
  4. Dien je toewijzingsbrief in bij SvN
  5. Duurzaamheidslening akkoord? Dan ontvang je een overeenkomst binnen 6 weken
  6. Geniet van zorgeloos zonnestroom!

Waarom zou ik lenen en niet huren?

Als je zonnepanelen aanschaft met een lening word je wel eigenaar van de panelen, als huurder niet. Dat levert voordeel op: als de lening is afbetaald, gaan de zonnepanelen vaak nog 10 tot 15 jaar mee. Dat betekent dus zo’n 10 tot 15 jaar gratis stroom. Als je zonnepanelen huurt, blijf je altijd voor de panelen betalen.

Natuurlijk boek je niet alleen financiële winst met zonnepanelen, je draagt ook bij aan een schonere toekomst.

Vraag vrijblijvend advies aan