Alle vragen voor je beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, jouw dak.

Zonnepanelen op het dak van mijn VVE, kan dat?

Jij wilt graag zonnepanelen op je dak. Maar je deelt deze met anderen. Je maakt namelijk deel uit van een Vereniging van Eigenaren (VVE). En nu vraag jij je af of Sungevity jou en de rest van de VVE verder kan helpen aan zonnepanelen. Dat leggen wij jou hieronder uit!

Appartementencomplexen en flatgebouwen vallen buiten ons specialisme

Sungevity en haar installateurs zijn gespecialiseerd in de particuliere zonnemarkt. Daarom hebben we ervoor gekozen flatgebouwen en appartementencomplexen niet mee te nemen in onze aanvragen.

Maak jij deel uit van een VVE maar woon jij niet in een appartement of flatgebouw? Dan kunnen wij jou wellicht wel helpen als jouw VVE aan de volgende eisen voldoet!

Bij een VVE kunnen de zonnepanelen alleen worden aangesloten op de algemene meter

Bovendien gelden voor deze gebouwen dat er alleen zonnepanelen kunnen worden aangesloten op de algemene meter. Hiermee kan bijvoorbeeld het trappenhuis verlicht worden, maar ook de lift kan op zonne-energie op en neer gaan. Dit betekent dat het niet mogelijk is om individueel verbruik af te dekken met de zonnepanelen.

Alle leden van de VVE moeten toestemming geven voor het plaatsen van zonnepanelen

Een VVE is pas bevoegd zonnepanelen te plaatsen op het dak zodra alle leden daarmee akkoord gaan. Het is dus verstandig eerst met jouw VVE te overleggen over de eventuele plaatsing van zonnepanelen voordat je overgaat tot het opvragen van offertes.

De aanvraag voor zonnepanelen kan niet groter zijn dan 60 panelen

Onze installateurs zijn niet gespecialiseerd in installaties groter dan 60 zonnepanelen.

Het dak mag niet hoger zijn dan twaalf meter

Dit heeft te maken met de strenge veiligheidseisen die wij stellen.

Om ons beste werk af te leveren, hebben wij onszelf gecommitteerd aan de particuliere woningmarkt. VVE’s vallen daar over het algemeen buiten. Wil je toch graag door ons geholpen worden? Dan kan je altijd contact met ons opnemen!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen