Alle vragen voor je beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, jouw dak.

Waarom een slimme meter?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen, kun je in de meeste gevallen van jouw netbeheerder gratis een slimme meter ontvangen. Zodra wij je zonnesysteem hebben aangemeld, krijg je van jouw netbeheerder bericht over het kosteloos ontvangen en plaatsen van een slimme meter.


Inzicht in jouw opbrengst en verbruik

Met een slimme meter kun je naast de gegevens van jouw omvormer over de opbrengst van jouw zonnepanelen, ook zien wat je aan stroom en gas verbruikt. Met een slimme meter kun je daarnaast ook gemakkelijk inzien wat je teruglevert aan het net of welk deel van jouw stroom je nog inkoopt. Bovendien hoef je niet meer elk jaar je gegevens door te geven. Deze worden namelijk direct door jouw netbeheerder uitgelezen. 


Mijn Sungevity monitoring

De slimme meter zorgt ervoor dat je nóg slimmer met je energie om kan gaan. Met onze online monitoring kun je in één oogopslag zien wat je opwekt én verbruikt. Handig! 

In de online portal wordt de productie van je zonnesysteem van de huidige dag één uur vertraagd weergegeven. De productiedata worden weergegeven per uur en je kunt de opgewekte stroom per dag, week, maand of jaar inzien. Daarnaast kun je jouw stroom- en gasverbruik en teruglevering één dag vertraagd inzien. De gegevens uit je slimme meter worden eenmaal per dag ingeladen waarna je verbruik per uur wordt weergegeven. Je kunt je verbruik per dag, week, maand of jaar inzien. Je productie- en verbruiksdata worden weergeven in kWh (stroom) of M3 (gas) en in euro’s. 


Hoe zit het met mijn privacy als ik een slimme meter heb?

De Wet Bescherming Persoonsgegevens en de privacy- en security-eisen van Netbeheer Nederland worden door alle netbeheerders in Nederland gerespecteerd. Netbeheerders in Nederland werken continu aan de privacy en veiligheid van je gegevens. Dit doen zij onder andere in samenwerking met TNO, de Radboud Universiteit Nijmegen en hierin gespecialiseerde bedrijven. De enige bevoegden om je gegevens in te zien zijn jouw netbeheerder en jouw energieleverancier. Niemand heeft verder toegang tot je gegevens, tenzij je toestemming hebt gegeven. De meetgegevens worden bovendien slechts een bepaald aantal dagen bewaard. Voor dagstanden geldt een maximum van 40 dagen en voor maandstanden een maximum van 13 maanden. Indien van toepassing worden intervalstanden (15 of 60 minutenstanden) maximaal 10 dagen bewaard.


Ik wil liever niet dat mijn verbruiksgegevens op afstand worden doorgegeven.

Als jij liever niet hebt dat je meterstanden op afstand worden doorgegeven, dan kun je dit aangeven bij jouw netbeheerder. Het uitlezen van jouw meterstanden zal dan geblokkeerd worden en je kunt dan handmatig jouw meterstanden doorgeven. Om dit te regelen adviseren wij je contact op te nemen met jouw netbeheerder.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen