Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden en om de content van de website af te stemmen op uw voorkeuren. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring. Door verder te klikken op de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Alle vragen voor u beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, uw dak.

Is het nodig om mijn zonnepanelen te verzekeren?

Wij adviseren u altijd om de installatie te melden bij de verzekeringsmaatschappij van uw opstalverzekering. In de meeste gevallen is het verplicht om wijzigingen en/of verbouwingen aan uw woning te melden. Ook het installeren van zonnepanelen valt onder het wijzigen en/of verbouwen van uw woning. Het kan zijn dat de herbouwwaarde van uw woning hierdoor omhoog gaat, waardoor u waarschijnlijk ook iets meer premie zal moeten betalen voor uw opstalverzekering. In de meeste gevallen werken verzekeraars echter met een standaard maximaal bedrag voor uw woning (bijvoorbeeld €350.000,-).

Wanneer uw verzekeraar een standaard maximaal bedrag hanteert, dan zal uw premie niet omhoog gaan. Welke schade er precies gedekt wordt door uw opstalverzekering verschilt per verzekeraar. Vaak gaat dit om schade van brand, bliksem (direct), storm (minimaal windkracht 7), diefstal (met braaksporen) en hagelstenen. Wilt u precies weten welke dekking uw zonnepanelen hebben bij uw opstalverzekering, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw verzekeraar. Bij een aantal verzekeraars kunt u een speciale verzekering afsluiten voor zonnepanelen. Deze verzekeringen dekken meer dan de opstalverzekering doet.

Ontdek wat u kunt besparen