Alle vragen voor je beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, jouw dak.

Is het nodig om mijn zonnepanelen te verzekeren?

Wij adviseren je altijd om de installatie te melden bij de verzekeringsmaatschappij van je opstalverzekering. In de meeste gevallen is het verplicht om wijzigingen en/of verbouwingen aan je woning te melden. Ook het installeren van zonnepanelen valt onder het wijzigen en/of verbouwen van je woning. Het kan zijn dat de herbouwwaarde van je woning hierdoor omhoog gaat, waardoor je waarschijnlijk ook iets meer premie zal moeten betalen voor je opstalverzekering. In de meeste gevallen werken verzekeraars echter met een standaard maximaal bedrag voor je woning (bijvoorbeeld €350.000,-).

Wanneer je verzekeraar een standaard maximaal bedrag hanteert, dan zal jouw premie niet omhoog gaan. Welke schade er precies gedekt wordt door je opstalverzekering verschilt per verzekeraar. Vaak gaat dit om schade van brand, bliksem (direct), storm (minimaal windkracht 7), diefstal (met braaksporen) en hagelstenen. Wil je precies weten welke dekking je zonnepanelen hebben bij je opstalverzekering, dan verzoeken wij je contact op te nemen met je verzekeraar. Bij een aantal verzekeraars kun je een speciale verzekering afsluiten voor zonnepanelen. Deze verzekeringen dekken meer dan de opstalverzekering doet.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen