Alle vragen voor je beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, jouw dak.

Hoe werkt Mijn Sungevity monitoring?

Je persoonlijke Mijn Sungevity account activeren

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe Sungevity monitoringsservice vragen wij jou om twee eenvoudige handelingen uit te voeren. Het is belangrijk dat je beide handelingen uitvoert anders kunnen wij je registratie niet voltooien.

  • Stap 1. Om je productiedata te kunnen tonen in het nieuwe Sungevity portal dien jij je omvormer correct in te stellen. In deze handleiding en het filmpje onder aan deze pagina wordt beschreven hoe je de instellingen zelf aanpast.

  • Stap 2. Activeer je persoonlijke Mijn Sungevity account op login.sungevity.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres waarop je informatie over Mijn Sungevity monitoring hebt ontvangen. Als wachtwoord gebruik je het wachtwoord van je iQuote. Kies ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te maken.

  • Nadat je beide stappen hebt voltooid, duurt het ongeveer 5 werkdagen voordat jij je productie en verbruik in kunt zien. Je ontvangt een e-mail zodra de data beschikbaar is.

Heb je nog vragen?

1. Welke gegevens kan ik inzien in Mijn Sungevity Monitoring?
In de online portal wordt de productie van je zonnesysteem van de huidige dag één uur vertraagd weergegeven. De productiedata worden weergegeven per uur en je kunt de opgewekte stroom per dag, week, maand of jaar inzien. Daarnaast kun jij je stroom- en gasverbruik en teruglevering één dag vertraagd inzien. De gegevens uit je slimme meter worden eenmaal per dag ingeladen waarna je verbruik per uur wordt weergegeven. Je kunt je verbruik per dag, week, maand of jaar inzien. Je productie- en verbruiksdata worden weergeven in kWh (stroom) of M3 (gas) en in euro’s.

2. Hoe komt Sungevity aan mijn verbruiksdata?
Sungevity werkt samen met Energyworx B.V. om je meterstanden uit te lezen. Energyworx is door EDSN gecertificeerd als ODA (= Onafhankelijke Diensten Aanbieder) en is hierdoor gecertificeerd om de data uit de slimme meter op te vragen bij EDSN, het platform voor administratieve verbindingen tussen de marktpartijen in de energiesector. Op deze manier kan verbruiksdata (stroom en gas) uit de slimme meter getoond worden in het monitoringsportal.

3. Hoe komt Sungevity aan mijn productiedata?
Namens Sungevity leest Energyworx de omvormer uit om de stroomproductie van je zonnesysteem in het monitoringsportal te kunnen tonen. Energyworx zal pas tot de uitlezing van de slimme meter en omvormer overgaan nadat de klant in het aanmeldproces Sungevity en Energyworx heeft gemandateerd om data uit te lezen.

4. Kan ik ook gebruik maken van Mijn Sungevity Monitoring als ik geen slimme meter heb?
Dat kan zeker. In het portal zal de productie van je zonnesysteem getoond worden. Je stroom- en gasverbruik zullen niet zichtbaar zijn.

5. Hoe weet ik of ik in het bezit ben van een slimme meter?
De eenvoudigste manier om hierachter te komen is door te bellen naar jouw netbeheerder. Als je niet weet wie jouw netbeheerder is dan kun je dit opzoeken op www.eancodeboek.nl.

6. Door welke omvormers wordt deze service ondersteund?
Op dit moment is Sungevity in staat om omvormers van de merken Omnik en Solis uit te lezen. De overige merken omvormers kunnen helaas (nog) niet uitgelezen worden.

7. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn monitoringsaccount te activeren?
Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe Sungevity monitoringsservice vragen wij jou om twee eenvoudige handelingen uit te voeren. Het is belangrijk dat je beide handelingen uitvoert anders kunnen wij uw registratie niet voltooien.
1. Om je productiedata te kunnen tonen in het monitoringsportal dien jij je omvormer correct in te stellen. In het filmpje op sungevity.nl/activeer-uw-monitoring wordt uitgelegd hoe dit moet.
2. Activeer je persoonlijke Mijn Sungevity account op login.sungevity.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres waarop je informatie over Mijn Sungevity monitoring hebt ontvangen. Als wachtwoord gebruik je het wachtwoord van je iQuote. Kies ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te maken.

8. Moet ik betalen om gebruik te maken van Mijn Sungevity Monitoring?
Nee, deze service is gratis voor Sungevity klanten.

9. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Sungevity verwerkt jou productie- en verbruiksgegevens om jezelf en andere klanten advies te geven over energiebesparing. Deze informatie ontleent Sungevity aan het analyseren van gegevens in geanonimiseerde overzichten. Je persoonlijk gebruik kan door andere klanten niet worden afgeleid. Daarnaast verwerkt Sungevity gegevens die ontstaan bij het gebruik van de monitoringsservice. Daarbij gaat het om informatie die van belang is voor de verbetering, ontwikkeling en optimalisatie van de monitoringsservice. Deze informatie ontleent Sungevity aan het analyseren van gegevens in geanonimiseerde overzichten. Je persoonlijk gebruik en persoonlijke instellingen van de monitoringsservice kunnen daaruit niet worden afgeleid. Raadpleeg voor meer informatie de privacyverklaring van de Sungevity monitoringsservice.

 

Activeer Mijn Sungevity monitoring

 
 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen